Obavijesti

Sport

Komentari 6

Branitelj naslova igra protiv "maminog sina" na US Openu

Branitelj naslova igra protiv "maminog sina" na US Openu
1

Murray je imao problema sa sparnim uvjetima, ali nije dopustio veće probleme protiv Nijemca Mayera. Istomin je po treći put ove sezone otišao u peti set sa Seppijem...

VIDEO

Mayer zna biti nezgodan protivnik zbog specifičnog stila, ali sve njegove "fore" ne prolaze protiv Murraya. Škot se više mučio s argentinskim prezimenjakom u prošlom meču i njegovom agresivnom igrom. Nijemac je u prvom setu bio konkurentan samo zato jer je Škot to dopustio.

- Bilo je vrlo sparno i trebalo mi je vremena da se prilagodim na to. Imao sam problema s disanjem u nekim trenucima. Njegov tenis zna biti nezgodan, ali sam dobro počeo drugi set. Čišće sam udarao i agresivnije igrao. Tada je sve bilo bolje - komentirao je treći tenisač svijeta nakon meča.

Bez obzira na dva uvjerljiva seta, bilo je to jedno mrzovoljno izdanje branitelja naslova kojem očito nisu odgovarali teški uvjeti. Na Floridi, gdje trenira, ipak je manje vlage i više vrućine. Mayer je kasnije iskazao žaljenje za propuštenom prilikom u prvom setu jer je osjetio da Murray nije imao najbolje izdanje. Bez obzira na uvjerljivu pobjedu na kraju, Škot je oprezan u najavi idućeg protivnika:

- Istomin je tehnički vrlo dotjeran igrač. Udara lopticu ravno i može servirati jako dobro. Vidio sam da je igrao dobro protiv Seppija, a znam da je nedavno uzeo set Đokoviću. Uz to, došao je ovdje do četvrtog kola, a to ne može biti slučajnost.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pomalo ironično, britanski mediji zovu Istomina "maminim sinom". Istina je da Uzbekistanca trenira mama, ali dobro je poznato koliko važnu ulogu ima majka Murrayu. Uostalom, nije tajna da mu taktički često pomaže, što Škot ni ne skriva:

- Moja majka je dobar skaut i odličan taktičar. Nije igrala profesionalno, ali dobro zna što je pritisak. Ipak je uz mene prošla puno toga.

Majka Istomina nije samo trener, ona je zaslužna za njegov ostanak u tenisu. Prije 12 godina je Uzbekistanac doživio tešku prometnu nezgodu zbog koje je tri mjeseca ostao u bolnici. Na nozi je imao čak 80 šavova, a majka je bila ta koja ga je nagovarala da se vrati u tenis. Da se naporan trud isplati. Mama ipak zna najbolje.

Uzbekistanac je napokon dobio Seppija. Četvrti put su zaredom otišli u peti set, treći put ove godine i Talijan je umalo napravio preokret. Nadoknadio je 0:2 u setovima, ali više od toga nije mogao. Ostao je na jednom gemu u petom setu, te je nakon poraza izjavio:

- Imao sam prilike na početku petog seta, ali on je poveo 3:1. Istomin je igrao vrlo dobro. Čvrsto s osnovne linije, odlično je servirao i nisam mu mogao razbiti ritam.

Murray i Istomin su igrali međusobno na samom početku sezone. Tad je Uzbekistanac pomalo iznenadio Škota koji je taj turnir osvojio s pola snage. Ovaj put si branitelj naslova neće dopustiti to, iako je i tada dobio meč bez izgubljenog seta.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje 

TENIS, US Open, četvrto kolo:

Andy Murray – Denis Istomin, 02.30 sati

 
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'
ŠPANJOLSKA LIGA

Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'

Kazneni udarac je izveo Budimir, no to je učinio tragično loše. Zaletio se, pa zastao, te nespretno zahvatio loptu koja je jedva došla do Giorgija Mamardašvilija koji ju je samo pokupio