Obavijesti

Sport

Komentari 0

Branitelj naslova ispao iz Kupa nacija, poznati parovi osmine

Branitelj naslova ispao iz Kupa nacija, poznati parovi osmine
3

Obala Bjelokosti i Ekvatorijalna Gvineja izborili su plasman u osminu finala, dok je još uvijek aktualni afrički prvak Alžir ispao s turnira

VIDEO

Nogometne reprezentacije Gambije, Malija i Tunisa izborile su plasman u osminu finala afričkog Kupa nacija nakon odigranih susreta posljednjeg,  trećeg kola skupine F.

Mali je u zadnjem kolu pobijedio Mauritaniju sa 2-0 osvojivši prvo mjesto u skupini, dok je Gambija porazila Tunis sa 1-0. Bio je to rezultat koji je obje ekipe odveo dalje, Gambiju kao drugoplasiranu, a Tunis kao jednu od četiri najbolje trećeplasirane ekipe.

Pokretanje videa...

Soudani, Štrlek, Ćorić... 00:51

Mali je stigao do pobjede golovima Massadia Haidare (2) i Ibrahima Konea (49-11m).

U drugom susretu Gambija je slavila golom Abliea Jalloea u trećoj minuti sudačke nadoknade. Tunis je u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena promašio kazneni udarac. Seifeddine Jaziri je pucao, a Baboucarr Gaye sjano obranio.

U četvrtak su odigrani i susreti 3. kola E, Obala Bjelokosti je pobijedila Alžir sa 3-1, dok je u drugom susretu Ekvatorijalna Gvineja porazila Sierra Leone sa 1-0.

Ovim rezultatima su Obala Bjelokosti i Ekvatorijalna Gvineja izborili plasman u osminu finala, dok je još uvijek aktualni afrički prvak Alžir ispao s turnira.

Alžir je dobro ušao u susret. Već u trećoj minuti je zaprijetio Riyad Mahrez, a u 20. minuti je Ismael Bennacer pogodio stativu.

Međutim, to je bilo sve od aktualnog afričkog prvaka u prvom dijelu. Obala Bjelokosti je povela u 22. minuti nakon akcije igrača Arsenala i Milana. Nicolas Pepe je asistirao, a Franck Kessie zabio za 1-0. U 39. minuti je Ibrahim Sangare je glavom zabio za 2-0 nakon ubačaja braniča Villarreala Sergea Auriera. Odličnu predstavu Nicolas Pepe je u 54. minuti okrunio vodstvom za 3-0 nakon nove Aurierove asistencije.

Alžir je u 60. minuti mogao smanjiti, no zvijezda Manchester Cityja, Mahrez je pogodio okvir gola iz kaznenog udarca. U 73. minuti Sofiane Bendebka smanjio na konačnih 3-1.

U drugom susretu iz ove skupine reprezentacije Ekvatorijalne Gvineja i Sierra Leonea su u međusobnom susretu odličivale tko će dalje. Na koncu je Gvineja slavila sa 1-0.

Pogodak odluke zabio je Pablo Ganet u 38. minuti. Ekipa Sierra Leonea je u 85. minuti mogla izjednačiti, a tim bodom bi vrlo vjerojatno prošla dalje kao jedna od trećeplasiranih ekipa, no Kei Kamara nije realizirao jedanaesterac.

U osmini finala afričkog prvenstva igrat će Burkina Faso - Gabon, Nigerija - Tunis, Senegal - Zelenortski Otoci, Mali - Ekvatorijalna Gvineja, Gvineja - Gambija, Kameromn - Komori, Obala Bjelokosti - Egipat, te Maroko - Malavi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom