Sport

Komentari 7

Branko je izdominirao Hoosta, a onda šok: Suci ga diskvalificirali

Branko je izdominirao Hoosta, a onda šok: Suci ga diskvalificirali

Branko je nakon sučevog znaka pogodio Hoosta lijevim krošeom. Nije to bio jak udarac, ali Branko je već imao jednu opomenu i sucu nije preostalo ništa nego ga diskvalificirati i Hoosta proglasiti pobjednikom.

Subotom vam redovito donosimo snimke borbi legendarnog Branka Cikatića koje su dugo bile zaboravljene u skladištu. No sada su pronađene, digitalizirane i obitelj ih je odlučila prikazati navijačima putem kanala 24sata. Danas vam donosimo meč koji je održan 8. listopada 1989. godine u Amsterdamu protiv legendarnog Ernesta Hoosta.

Branko je bio daleko bolji od domaćeg borca, od prve sekunde napadao je i dominirao pa je Hoost već u prvoj rundi tri puta završavao na podu, no bez brojanja. U drugoj rundi Cikatić je još jednom poslao Hoosta na pod, no gong je domaćeg borca spasio od knockouta i veće štete. U trećoj rundi Hoost je ipak došao do daha, uputio je i on nekoliko teških udaraca koji su uzdrmali "Tigra".

Branko Cikatić

Bila je to obostrano otvorena borba, udarci su pljuštali na sve strane i u jednoj izmjeni udaraca u četvrtoj rundu, nakon što je sudac zaustavio borbu, Branko je pogodio Hoosta lijevim krošeom. Nije to bio jak udarac, ali Branko je već imao jednu opomenu zbog udaranja nakon sučevog znaka, i Hoost je nakon nekoliko trenutaka nedoumice shvatio da ima priliku dobiti meč pa je pao na pod kao pokošen. Sucu nije preostalo ništa drugo nego prekinuti meč i proglasiti Hoosta pobjednikom.

Legendarni Solinjanin odradio je jako puno sjajnih borbi, od kojih je gotovo polovinu okončao atraktivnim nokautima i iz njih izašao neokrznut, a ova borba s Hoostom bila je jedna od rijetkih u kojima nije slavio. Branko se ogledao s Hoostom ukupno tri puta, dva puta je slavio, a ovaj ogled u Amsterdamu bio je njegov jedini  poraz.

Ernesto je kasnije izjavio kako smatra da je tehnički puno bolji borac ali i da je Branko puno jači od njega i to je prevagnulo u njihovim mečevima.
- Cikatić je za mene prošlost – kazao je nakon borbe Hoost.

Branko Cikatić

Ernesto Hoost rođen je 1965. godine u Nizozemskoj, 1993. prvi put nastupa na K-1 Grand Prixu u Japanu, bio je jedini srednje teškaš među gorostasima. Ipak, pobjeđuje Petera Aertsa i Mauricea Smitha. No u finalu ga je pobijedio Branko Cikatić.

Najčitaniji članci