Obavijesti

Sport

Komentari 19

"Bratski derbi" Srbije i Rusije, Kazahstanci šokirali Talijane!

"Bratski derbi" Srbije i Rusije, Kazahstanci šokirali Talijane!

Rusija je pobijedila Azerbajdžan 6-2 u četvrtfinalu Eura u futsalu. Za finale će igrati protiv domaćina Srbije. Kazahstan je srušio aktualne europske prvake Talijane 5-2!

VIDEO

Rusija je izborila polufinale Europskog prvenstva u Futsalu. Rusi su pobijedili Azerbajdžan 6-2, a za finale igraju protiv domaćina Eura Srbije.

Rusi su tek jedanput prije ove utakmice igrali s Azerbajdžanom i pobijedili 5-0. Aktualni europski doprvaci autoritativno su ušli u utakmicu i poveli preko Abramova. Azeri se brzo vraćaju golom Augusta. Romulo je zaslužan za 2-1 vodstvo
u prvom poluvremenu. Eder Lima i Abramov zabijaju za 4-1, a Azerbajdžan se vraća preko Augusta i smanjuje na 4-2.

Azerbajdžan se pokušao približiti, ali ruska obrana uspjela je sačuvati mrežu i do kraja još zabiti dva gola za potvrdu prolaska u polufinale Eura. Eder Lima zabio je za 5-2 minutu i pol prije kraja utakmice i za konačan rezultat 30 sekundi prije kraja.

Rusija je jedan od favorita za osvajanje Eura. No nisu rusi dosad impresionirali. U skupini su jedva dobili Kazahstan i odigrali su 2-2 protiv Hrvatske u utakmici u kojoj nisu smjeli izgubiti s dva gola razlike.

Za finale će morati dobiti fanatične domaćine koji su izbacili Ukrajinu golom u posljednjoj sekundi utakmice.

Kazahstanci izbacili aktualne prvake!

Italija neće braniti naslov u Srbiji. Kazahstanci, koji su prvi put u povijesti na Europskom prvenstvu, šokirali su aktualne prvake i slavili 5-2. 

Kazahstan je igrao istom taktikom kao i protiv Rusije i Hrvatske. Talijani jednostavno nisu imali rješenja za sjajnog golmana Higuitu, najboljeg igrača među svim svjetskim golmanima. Brazilac s kazahstanskom putovnicom bio je enigma za Talijane, kao što je bio i u utakmici protiv Hrvatske koju su Kazahstanci dobili 4-2.

Leo i Zhamankulov zabili su za 2-0. Italija se vraća u igru u drugom poluvremenu preko Fortina, no Yesenamanov zabija za 3-1. Canal je vratio Talijane na jedan gol zaostatka, no Kazahstanci samo šest sekundi nakon toga preko Nurgozhina odlaze na 4-2. Točka na i bio je gol koji je Leo zabio sa svoje polovice za konačnih 5-2.

Kako je Kazahstan razbio aktualne prvake Europe? Najbolji odgovor na to pitanje dao je izbornik pobjedničke momčadi.

- Italija ima sjajnu momčad, sjajnog trenera i puno bolju ligu od kazahstanske. Ali mi imamo nešto drugo, nešto što nam nitko ne može osporiti. Srce - rekao je izbornik Kazahstana Cacau.

Kazahstan će za finale igrati protiv Španjolske, najuspješnije europske momčadi u povijesti i šesterostrukog prvaka Europe koji je razbio Portugal 6-2.

Euro futsal, četvrtfinale:

Rusija - Azerbajdžan 6-2 (Abramov 7, 26, Romulo 15, Eder Lima 25, 39, 40 / Augusto 8,
29)

Italija - Kazahstan 2-5 (Fortino 23, Canal 37 / Leo 16, 40, Zhamankulov 19, Yesenamanov 23, Nurgozhin 37)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti