Obavijesti

Sport

Komentari 16

Bratski obračun obitelji Vučko, Luka u Istri, Jurica u Hajduku

Bratski obračun obitelji Vučko, Luka u Istri, Jurica u Hajduku
1

Sinovi Katarine i Ivana Vučka naći će se na suprotnim stranama. Luka igra za Istru, a Jurica je pomoćni trener Hajduka. No dvojbe za koga će navijati ipak nemaju...

VIDEO

Ogled Istre i Hajduka s posebnom će se pozornošću pratiti na splitskoj Sirobuji, u domu Katarine i Ivana Vučka, čiji će se sinovi večeras naći na suprotnim stranama. Luka igra za Istru, a Jurica je pomoćni trener HajdukaIako bi neki pomislili kako će se roditelji Jurice i Luke naći u dilemi za koga navijati, dileme uopće nema.

- I supruga i ja ćemo navijati za Hajduk i Luka to zna. Rekao sam mu da igra muški i profesionalno kao i uvijek do sada i nitko mu neće ništa prigovoriti. Uvjeren sam kako će Hajduk slaviti 2-1 i to će biti prekretnica u borbi za naslov prvaka – uvjeren je Ivan Vučko, koji je ponosan na svoje sinove, odgojene da vole i poštuju Hajduk.

- Mogli su obojica imati i bolje karijere i zaraditi više novaca, no to je sporedno. Važno je da su obojica ljudi na svom mjestu. I oni i njihova sestra Afamia.

Malo je poznato da je sestra Jurice i Luke Vučka Afamia, udana za rukometnog reprezentativca Blažička. Oboje su završili kineziologiju, rade u Njemačkoj, a njihov sin Patrick je s osam godina dobio nagradu njemačkog Olimpijskog odbora, kao najbolji sportaš u školi.

- Sve su geni moje supruge, smije se Vučko senior, čiji su sinovi do sada jednom igrali na suprotnim stranama, na oproštaju Deana Računice.

Skupa su igrali dva puta, a oba puta se istakao Jurica, oba puta u Kupu 2006/'07, kada je Hajduk slavio protiv Mladosti iz Ždralova, a Jurica postigao dva gola, te protiv Belišća, kada je Jurica ušao pred kraj i golom donio produžetak, u kome je Hajduk slavio. Bilo je kombinacija da se Luka ove zime vrati u Hajduk, no...

- Luka je imao želju, Jurica se držao po strani, a ja sam bio protiv. Odličan sam s Tudorom i njegovom obitelji i bilo me strah da se Lukin dolazak krivo ne protumači. Najbolje za sve da je tako ispalo, a vidjet ćemo što će biti ubuduće – kaže Ivan Vučko, koji se nakon godina rada u Siriji, Sudanu, Etiopiji, Iranu i Eritreji skrasio u Splitu.

- Kćeri sam dao ime po najljepšoj sirijskoj plaži Afamiji. Dok sam radio tamo, djeca su se rado igrala na plaži, a do njih su sirijski vojnici na vodenim skuterima vozili sadašnjeg predsjednika Sirije Bašara al – Asada, sina tadašnjeg predsjednika Hafeza al – Asada. Svi smo u čudu gledali te vodene skutere, tko je prije 25 godina znao što je to...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba