Obavijesti

Sport

Komentari 56

Bravo, braćo Sinković! Martin i Valent osvojili europsko zlato

Bravo, braćo Sinković! Martin i Valent osvojili europsko zlato
3

Valent i Martin Sinković ponovno su pokorili konkurenciju i došli do 32. pobjede u nizu kojom su si osigurali šestu zlatnu medalju na Europskim prvenstvima.

Nakon što su se s gotovo pet sekundi prednosti nad prvim pratiteljima plasirali u finale, braća Sinković, Valent i Martin, i tamo su bili najbolji, najbrži i osvojili zlato na Europskom prvenstvu u veslanju koje se održava u Münchenu.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa ...

Bila je to šesta zlatna medalja za braću Sinković na europskim prvenstvima, uz to imaju i dvije srebrne, a ovo im je ujedno i 19. medalja na velikim natjecanjima.

Još jedna dominacija: Sinkovići s pet sekundi prednosti u finale
Još jedna dominacija: Sinkovići s pet sekundi prednosti u finale

Kolika je izražena dominacija Sinkovića najbolje govori podatak da im je to bila 32. pobjeda u nizu! Talijane, koji su završili posljednji u finalu, ostavili su na 100 metara. A što bi bilo da još Valent ne vuče ozljedu leđa...

2022 European Championships - Rowing

Braća Valent i Martin Sinković osvojili su u nedjelju zlatnu medalju u dvojcu na pariće na Europskom veslačkom prvenstvu koje se održava u Münchenu.

Sinkovići su do svoje nove europske medalje stigli s vremenom 6:35.93, drugi su Španjolci Aleix Garcia Pujolar i Rodrigo Conde Romen (6:38.46), dok su treći Latvijci Armandas Kelmelis i Dovydas Nemeravicius (6:42,11).

2022 European Championships - Rowing

Iako su u prvom dijelu utrke u vodstvu bili Španjolci, a braća Sinković malo zaostajali, situacija se okrenula u drugom dijelu kada je hrvatska posada preuzela kontrolu i polako povećavala prednost do samog kraja.

Sestre Jurković pete u Europi
Sestre Jurković pete u Europi

Jučer su u finalu dvojca bez kormilara sestre Ivana i Josipa Jurković zauzele peto mjesto.

POSLUŠAJTE NOVU NAVIJAČKU PJESMU: