Obavijesti

Sport

Komentari 5

Bravo, Croata! Francisco Barrio potpisao je ugovor s KSW-om

Bravo, Croata! Francisco Barrio potpisao je ugovor s KSW-om
6

Ime protivnika argentinskog borca s hrvatskom adresom bit će obznanjeno u subotu. Na istoj priredbi, KSW-u 56, glavna borba večeri bit će ona između našeg Ivana Erslana i Tomasza Narkuna

VIDEO

Argentinac Francisco Croata Barrio (7-1) potpisao je ugovor sa KSW-om, sjajnom poljskom MMA organizacijom. Iz KSW-a javljaju da će nastupiti na priredbi 14. studenoga u Varšavi.

Ime protivnika argentinskog borca s hrvatskom adresom bit će obznanjeno u subotu. Na istoj priredbi, KSW-u 56, glavna borba večeri bit će ona između našeg Ivana Erslana i Tomasza Narkuna, a sunaslovna borba večeri bit će u srednjoj kategoriji između Hrvata Roberta Soldića i Michala Materle.

Pogledajte video: Borba Croate i Jankovića

Pokretanje videa...

Croata vs. Janković, FNC 3 00:38

Croata je u sedmom mjesecu pobijedio srpskog borca Aleksandra Jankovića (26) prekidom u trećoj rundi, nakon što je borac iz Fight Company Teama tapkao u 19. profesionalnoj borbi. Za Croatu je to bila sedma pobjeda u osam mečeva. Sjajnim nastupom na FNC-u osigurao je ugovor u KSW-u.

Prozivao je nakon tog crnogorskog borca Vasu Bakočevića, s kojim se prepucava već godinama. Bakočević također ima ugovor s KSW-om i nije isključeno da eventualno vidimo njihovu borbu u toj prestižnoj europskoj organizaciji.

Otac mu je bio u Domovinskom ratu

Visok je 170 cm te stasom podsjeća na bivšeg UFC-ovog prvaka Henryja Cejuda (33), a baš kao i on, došao je u svijet slobodne borbe iz svijeta hrvanja.

Osvajao je brojne medalje, bio je višestruki prvak Argentine, a ostao je i na korak do plasmana na OI u London 2012. No, vratimo se na početak jer je njegov put počeo - u Hrvatskoj. Sve je krenulo kad je s obitelji stigao u Hrvatsku i to za vrijeme Domovinskog rata.

Trčao po Zagrebu za vrijeme uzbune

Njegov otac, Rodolfo Barrio Saavedra došao je u Hrvatsku kao profesionalni vojnik te je bio brigadir Hrvatske vojske, a cijela je obitelj iz Argentine došla u Hrvatsku. Imao je tada Francisco pet godina, a bili su tu i kad je Milan Martić granatirao Zagreb u svibnju 1995.

- Mama je htjela biti blizu tate i tu smo došli u Zagreb, da obitelj bude na okupu. Petero djece je bilo, željela je da obitelj bude na okupu. Mi tada nismo znali gdje je Zagreb, ali to je ljubav. Sjećam se da smo bili tu kad su bombardirali Zagreb, živjeli smo u centru grada kad su bombe padale. Svi smo imali temperaturu, tad nas je bilo petero i svi smo bili nešto bolesni - pričao nam Francisco.

- Najstarija sestra je ostala u zgradi, a mi smo svi otišli u Dom zdravlja. Počele su sirene, a mama je htjela ići kući,no svi su joj govorili da ne može nigdje. Uzela nas je i samo otišla, trčali smo po ulici, a sirene su odzvanjale. Imali smo 500 metara do stana, ti tada nisi mogao znati što će se dogoditi, ali mama je htjela da cijela obitelj bude na okupu.

Hrvati počinje sa 9 godina u zagrebačkoj Lokomotivi. Osvajao je prvenstva Hrvatske, različite međunarodne turnire, a tu je završio i dio školovanja.

- Htio sam ići u klasičnu nadbiskupsku, ali nisam upao pa sam išao u Teslu. Bio sam loš učenik, priznajem, bio sam lijen. I malo 'življi' dečko, ali sam uvijek prolazio - prisjeća se kroz smijeh. Ali sa 17 godina ponovno s obitelji odlazi put Argentine:

- Mama se ipak onda htjela vratiti da mi ne zaboravimo španjolski, a nas sedmero je nastavilo s njom. Tamo sam upisao sportsku gimnaziju jer tamo škola počinje u 3. mjesecu pa se dobro poklopilo. 

Pogledajte video: Barrio i Čelić kuhaju

Pokretanje videa...

Napravili kaos u kuhinji! Croata i Patrik Čelić spremali ‘zdravi’ ručak s ring djevojkama 16:41
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...