Obavijesti

Sport

Komentari 5

Bravo, cure! Hrvatska prvi put ima dvije tenisačice u Top 20

Bravo, cure! Hrvatska prvi put ima dvije tenisačice u Top 20
1

Donna Vekić postaje sedma Hrvatica u tom društvu nakon Ive Majoli (4), Silvije Talaje (18), Karoline Šprem (17),  Mirjane Lučić-Baroni (20) i Ane Konjuh (20)

VIDEO

Premda nikako da se "sprijatelji" s Moskvom, Donna Vekić imala je čak dva razloga proslaviti - poraz. U drugom kolu WTA turnira u ruskoj prijestolnici, u kojoj je u sva četiri dolaska gubila u prvom nastupu. Osječanku, koja je bila slobodna u prvom kolu, izbacila je Karolina Muchova (WTA 35.) sa 6-2, 6-4. Međutim, taj joj je poraz donio premijerni ulazak u Top 20 te potvrdu plasmana na WTA Elite Trophy u Zhuhaiju. Eh, da je svaki poraz takav.

Pokretanje videa...

01:07

Na "malom" Mastersu, turniru koji okuplja tenisačice od 9. do 20. pozicije, svoje je mjesto ranije osigurala Petra Martić koja će, također, sljedećeg tjedna boraviti na renkingu karijere - 15. mjestu. Premda Dućanka miruje u listopadu, konkurentice za nju rade posao.

Povela pa nestala: Mladenović upalila turbo pa pomela Vekić
Povela pa nestala: Mladenović upalila turbo pa pomela Vekić

Sve to, pak, znači da će Hrvatska od ponedjeljka prvi put imati dvije tenisačice u Top 20 istovremeno. Vekić postaje sedma Hrvatica u tom društvu nakon Ive Majoli (4), Silvije Talaje (18), Karoline Šprem (17),  Mirjane Lučić-Baroni (20) i Ane Konjuh (20). 

A imala ju je... Martić ispala od 1. na svijetu nakon velike bitke
A imala ju je...  Martić ispala od 1. na svijetu nakon velike bitke

U utrci za hrvatski broj jedan na kraju godine Martić ima gotovo 300 bodova prednosti i vjerojatno će prva "presjeći vrpcu" s obzirom da se u Donninoj formi vidi da je kraj sezone budući da je u posljednjih šest mečeva izgubila pet puta. Pad je krenuo nakon četvrtfinala US Opena, no sezona, bez obzira što se dogodilo u Zhuhaiju, gdje se dijeli 700 bodova i 2,4 milijuna dolara, s finalima St. Peterburga i Nottinghama bila za jako dobru ocjenu. Baš kao i kod Martić (prva WTA titula u Istanbulu, finale Zhengzhoua, četvrtfinale Roland Garrosa) koja nam se čini puno boljom okladom za dobar rezultat u Kini, gdje su svoje mjesto već rezervirale Mertens, Riske, Sabalenka, Kenin i Keys, a odustale su Konta, Kerber i Vondroušova. Četiri će još ući po rang-listi, a jedna s pozivnicom. 

Pokretanje videa...

00:19
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu