Obavijesti

Sport

Komentari 0

Bravo, cure! Velika pobjeda nasljednica 'kraljica šoka' na Euru, pet sekundi prije kraja!

Bravo, cure! Velika pobjeda nasljednica 'kraljica šoka' na Euru, pet sekundi prije kraja!

Austrijanke su u 54. povele s najvećih 22-19. Međutim, s tri gola uzvraćaju Pehar, Frančić i Birtić za završnu dramu koju su s dva zadnja gola u hrvatsku korist okrenule Buljan i Brkić

Hrvatske rukometne juniorke, igračice uzrasta do 19 godina, Europsko prvenstvo u Celju otvorile su pobjedničkim plesom. U Zlatorog areni djevojke koje vodi Adriana Prosenjak pobijedile su Austriju 24-23 golom pet sekundi prije kraja! Autorica je bila Mia Brkić, svojim drugim golom.

Dramatična, ali velika pobjeda mladih Hrvatica jer samo će dvije reprezentacije u četvrtfinale, a uz jaku Francusku, koja je danas s 29-20 pobijedila Crnu Goru, start protiv Austrije, reprezentacije s mnoštvom igračica s korijenima ovih prostora, trebalo je apsolvirati s bodovima.

Nijedna se reprezentacija do same završnice rezultatski nije nametnula, sve dok u 54. Austrijanke nisu povele s najvećih 22-19. Međutim, s tri gola uzvraćaju Pehar, Frančić i Birtić za završnu dramu koju su s dva zadnja gola u hrvatsku korist okrenule Buljan i Brkić, koju je u kontri nakon velike obrane pogodila Brkljačić. Bruna Zrnić bila je naša najefikasnija igračica s osam golova iz devet pokušaja, dok su naše vratarke skupile 11 obrana, sedam više od skromnih austrijskih.

Već sutra od 13 sati čeka nas jedan od favorita za medalju Francuska, a dva dana kasnije Crna Gora u ulaznici za četvrtfinale.