Obavijesti

Sport

Komentari 368

Modrić 3. put u nizu u idealnoj postavi svijeta! CR7 naj-igrač

Modrić 3. put u nizu u idealnoj postavi svijeta! CR7 naj-igrač
8

Hrvatski kapetan Luka Modrić je u najboljoj momčadi prošle sezone u izboru 26.622 profesionalna nogometaša iz 71 države, a njegov suigrač iz Reala Cristiano Ronaldo najbolji je nogometaš svijeta

VIDEO

Fifa večeras u Londonu dodijelila nagrade najboljim pojedincima, trenerima i navijačima. Krovna nogometna organizacija i magazin France Football ovu su nagradu do 2016. godine dodjeljivali zajedno pod nazivom 'Ballon d'Or', međutim prošle je godine došlo do prekida suradnje te Fifa ovu nagradu danas dodjeljuje pod imenom 'The Best'. 

Hrvatski kapetan Luka Modrić ponovno je izabran u idealnih jedanaest FIFPro XI i to po treći put zaredom! 

Bila je to fantastična sezona za nas te bi bilo nezahvalno tražiti još nešto. Osvojili smo dva velika natjecanja, Ligu prvaka te La Ligu, koju sam osvojio po prvi put nakon pet sezona u Realu što me čini još sretnijim. Bilo je to jedno lijepo iskustvo i ponosni smo što smo postali prva momčad koja je obranila naslov Lige prvaka. Cristiano je odličan igrač i sjajna osoba te smo sretni što ga imamo u klubu. Donio je mnogo toga za Real i za mene je on bez dvojbe najbolji igrač na svijetu - rekao je Luka.

Najbolji igrač svijeta za sezonu 2016/2017 je Portugalac Cristiano Ronaldo. Pobijedio je u konkurenciji Lionela Messija i Neymara.

Gianluigi Buffon (Juventus) - Dani Alves (PSG), Leonardo Bonucci (Juventus/ Milan), Sergio Ramos, Marcelo (Real Madrid) - Luka Modric, Toni Kroos (Real Madrid), Andres Iniesta (Barcelona) - Neymar (Barcelona/ PSG), Lionel Messi (Barcelona), Cristiano Ronaldo (Real Madrid)

Ronaldo i Messi su u najboljoj momčadi po 11. put. Najviše glasova od 26,622 profesionalna nogometaša iz 71 države dobio je Lionel Messi. Osam igrača od prošle sezone je među najboljima i ove sezone, jedino su Buffon, Bonucci i Neymar zamijenili Neuera, Piquea te Suareza.

Prvu nagradu na večerašnjoj dodjeli dobio je Olivier Giroud, čiji je "škorpion" proglašen za najbolji gol u prošloj sezoni. Za najboljeg trenera proglašen je Zinedine Zidane, koji je vodeći Real osvojio Ligu prvaka i La Ligu. 

Nagradu za najboljeg vratara dobio je Gianluigi Buffon. Buffon je s Juventusom osvojio talijansko prvenstvo i kup, dok su u Ligi prvaka, u finalu poraženi od Real Madrida.

Najbolja trenerica u ženskom nogometu je izbornica nizozemske reprezentacije Sarina Wiegman.

Nagradu za fair-play dobio je Francis Kone, koji je u veljači ove godine spasio život igraču Bohemiansa, Martinu Berkovcu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 368
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu