Sport

Komentari 9

Brazil: Utakmica otkazana 10 minuta prije početka, čak deset igrača pozitivno na korona virus

Brazil: Utakmica otkazana 10 minuta prije početka, čak deset igrača pozitivno na korona virus

Sao Paulo je putovao dvije tisuće kilometara. Nitko nije dobio, nitko nije izgubio. Utakmica nije ni odgođena nego otkazana. Deset minuta prije početka. Brazil ima više od 3 milijuna zaraženih

Krenula je brazilska Serie A. Prva liga zemlje peterostrukih svjetskih prvaka, prva liga zemlje koja je sinonim nogometa, zemlje Pelea, Garrinche, Zica, Ronalda, Ronaldinha i... Zemlje s više od 3 milijuna oboljelih te više od 100 tisuća preminulih uslijed pandemije korona virusa.

Jedna utakmica otkazana je 10 minuta prije početka. Stadion na koji stane 50 tisuća gledatelja prazan je čekao neizbježnu odgodu.

POGLEDAJTE VIDEO: 'Serra Dourada', kapacitet 50.000 mjesta... Prazna

Trebali su igrati Goiás i Sao Paulo, a nisu igrali jer domaća momčad ima čak desetoricu nogometaša prve momčad koji su pozitivni na korona virus.

Zašto je Sao Paulo trošio vrijeme i novac na rizični put u Goaniju? Zato što je Brazilski nogometni savez prvotne testove igrača Goiása proglasio 'nevažećima zbog pogrešno obavljenog testiranja'.

Pa se čekalo. Domaći bi čekali i do deset sekundi prije početka da ne izgube 0-3 bez borbe. Ispalo je da su desetorica domaćih pozitivna.

Pa je Goiás tražio da se utakmica odgodi. Savez je odbio čekajući rezultate novih testova na Covid-19. Predsjednik Marcelo Almeida u prijenosu uživo, u sablasnoj atmosferi praznog stadiona i gostujućih igrača koji su držali desetmetarsku distancu od domaćih, samo je ponavljao: 'Čekamo nove rezultate, strpite se još malo'.

Pa su došli novi rezultati sa istom dijagnozom: desetorica nogometaša Goiása imaju koronu. I onda je utakmica odgođena, a ekspedicija Sao Paula krenula na put od 1.000 kilometara natrag kući bez da su odigrali utakmicu.

Znalo se da ga Goiás ima više zaraženih, ali da gosti nisu došli u Goianiju onda bi oni izgubili 0-3 pa se zadovoljavalo administrativne formalnosti. Nitko nije dobio, nitko nije izgubio. Utakmica nije ni odgođena nego otkazana.

Na kraju je Almeida rekao 'Zdravlje je najvažnije', gosti se uz kiseli smiješak složili, zaželjeli svojim sportskim protivnicima puno zdravlja i opet u avion.

Tko zna kad će se u zemlji s više od 3 milijuna zaraženih ova utakmica uopće moći odigrati...

Najčitaniji članci