Obavijesti

Sport

Komentari 341

Brazil je u drami penala izbacio Čile u osmini finala Mundijala!

Brazil je u drami penala izbacio Čile u osmini finala Mundijala!
32

Brazil je ušao u četvrtfinale Svjetskog prvenstva izbacivši Čile nakon penala (4-3), i to nakon što nije bilo pobjednika u 120 minuta igre. Čileanski tragičar bio je Jara...

VIDEO

Brazil nije bio ovako loš od 1966. godine, ali domaćine Svjetskog prvenstva pomazila je sreća. Selecao je nakon penala pred 58.000 ljudi u Belo Horizonteu izbacio Čile u osmini finala SP-a i prošao dalje. 

U 120 minuta bilo je 1-1, a Brazilci su zabili penal više (3-2). Samo 69,5 posto uspješnosti u dodavanjima imali su Brazilci u 90 minuta protiv Čilea, najgori njihov prosjek na svjetskim prvenstvima u zadnjih 48 godina...

Brazil je počeo sretno. Neymar je izveo korner, Thiago Silva prebacio je na drugu stativu, a tamo je bio David Luiz. Pripisali su mu gol iako je u njemu dosta sudjelovao branič Jara, glavni tragičar današnje utakmice, koji je promašio zadnji penal. No Čile se nije predavao.

Sjajan presing čak i na brazilskoj polovici šokirao je domaćina. Nije Brazil mogao prenijeti loptu sa svoje polovice, a Čile je bio sve opasniji. Kazna je uslijedila u 32. minuti utakmice. Hulk je katastrofalno pogriješio, a Alexis Sanchez zabio za 1-1.

Čileanci su u prvom poluvremenu imali 57 posto lopte u posjedu! Navijači u Belo Horizonteu bili su sve nervozniji. Čudesni golman Čilea Bravo sve je branio. Posebno se namjerio na Hulka, a kad je Hulk konačno zabio, Howard Webb poništio mu je gol zbog igranja rukom. 

U 120. minuti Pinilla, čileanski napadač koji je ušao u igru, pogodio je prečku! Stadion je utihnuo... Mogao je Pinilla izbaciti Brazilce, ali ipak se otišlo u lutriju penala. A tamo su Brazilci bili precizniji. 

Neymar je pogodio u posljednjoj seriji, a onda je loptu namjestio Jara. Pogodio je stativu i završio je san Čilea... Ostali su Brazilci "crna mačka" za Čileance jer ovo je već četvrti put da su u nokaut fazi svjetskog prvenstva i sva četiri puta izbacio ih je upravo Brazil...

Tko je za vas bio najbolji igrač?

Ocijenite svakog igrača ocjenom od 1-10. Tko je za vas bio najbolji na današnjoj utakmici? 

Osmina finala:

  • Brazil - Čile 1-1 (4-3 nakon penala)

Brazil nije bio ovako loš od 1966.

  • Sva tri posljednja puta kad je Brazil igrao produžetke na svjetskim prvenstvima pucali su se penali. Protiv Nizozemske su Brazilci dobili 1998., kao i protiv Italije 1994., a izgubili su protiv Francuske 1986. 
  • Brazil je zadnji put izgubio na penale na svjetskim prvenstvima u Meksiku 1986. godine od Francuske. Michel Platini je poljubio loptu, pogodio prečku, a lopta se od prečke odbila u golmana pa u gol.
  • U 90 minuta utakmice protiv Čilea Brazilci su imali najgori učinak dodavanja od 1966. godine. Samo 69,5 posto uspješnih dodavanja imali su domaćini protiv Čilea.
  • Čile je u prvih 45 minuta imao 57 posto posjed lopte! Imali su 17 opasnih napada, Brazilci jedan manje. No Brazil je pucao 10 puta po golu, a Čile četiri puta. Ukupno su Čileanci imali 155 dodavanja, a Brazilci u tih 45 minuta samo 88. 
  • Od reprezentacija koje su ostale na SP-u Čile je svojim protivnicima dopustio najkraće vrijeme zadržavanja posjeda lopte. Prosječno su protivnici Čilea imali loptu 12,4 sekunde po posjedu lopte.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 341
VIDEO

UŽIVO Rijeka - Dinamo 1-2: GOL! Džoker Hoxha zabio gol za vodstvo Dinama na Rujevici
PRATITE DERBI SEZONE

UŽIVO Rijeka - Dinamo 1-2: GOL! Džoker Hoxha zabio gol za vodstvo Dinama na Rujevici

Marko Pjaca doveo je Riječane u vodstvo sjajnim udarcem iz penala u 50. minuti nakon što je Pierre-Gabriel srušio Pašalića, a Bruno Petković izjednačio je sjajnim udarcem iz slobodnog udarca

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici koji se igra večeras od 19.30 sati. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti