Obavijesti

Sport

Komentari 0

Brazilac šokirao sve i slavio u Beogradu, Mihaljević četvrti!

Brazilac šokirao sve i slavio u Beogradu, Mihaljević četvrti!

Veliko iznenađenje napravio je Brazilac Darlan Romani (22.53), koji je prekinuo pobjednički niz od 26 pobjeda vladara ove discipline Amerikanca Ryana Crousera (22.44) i uzeo zlato

Hrvatski atletičar Filip Mihaljević zauzeo je četvrto mjesto u finalu bacanja kugle na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu s daljinom od 21.83 metara.

Pokretanje videa ...

Mihaljević je 21.51 bacio u prvoj seriji, u drugoj je dostigao 21.05, u trećoj prestupio, da bi 21.83 metra bacio u četvrtom pokušaju. U zadnjoj seriji Mihaljević je došao do 21.81 metra.

Za Filipa hitac centimetar kraći od njegova rekorda ipak nije bio dovoljan za odličje jer su trojica medaljonoša bacali obilato preko 22 metra. Veliko iznenađenje napravio je Brazilac Darlan Romani (22.53), koji je prekinuo pobjednički niz od 26 pobjeda vladara ove discipline Amerikanca Ryana Crousera (22.44) i uzeo zlato.

Indoor Tour Gold Madrid 2022

Brončani je bio Novozelanđanin Tom Walsh (22.31).  

Mihaljević je ušao u natjecanje s trećim najboljim rezultatom u ovoj sezoni i dvoranskim rekordom (21.84), a hrvatski rekorder u bacanju kugle osvajač je posljednjeg hrvatskog odličja na dvoranskom SP-u - bio je brončani 2016. u Portlandu.

Hrvatska atletičarka Ivana Lončarek nije se ranije uspjela plasirati među 24 preponašice koje će se natjecati u polufinalu na 60m prepone. Lončarek je bila četvrta u drugoj kvalifikacijskoj skupini s vremenom 8.19 sekundi, a za izravan plasman je trebala biti među prve tri. Nakon što su završena natjecanja u svih šest kvalifikacijskih skupina, pokazalo se da je rezultat Lončarek ukupno 28. vrijeme, što nije bilo dovoljno da bi se po vremenu našla među polufinalisticama.Plasman u polufinale je promašila za dvije stotinke.

Da je uspjela ponoviti svoj najbolji rezultat iz ove sezone (8.11), Lončarek bi se bez poteškoća plasirala u polufinale.