Obavijesti

Sport

Komentari 37

Neymar slomio Kamerunce i lansirao Brazil na prvo mjesto

Neymar slomio Kamerunce i lansirao Brazil na prvo mjesto
24

U drugoj utakmici 3. kola skupine A u Braziliji ekipa Brazila dobila je Kamerun 4-1 i s prvog mjesta u skupini ide na Čile. Kamerunci su bili dobri u prvom poluvremenu...

VIDEO

Lijepom nogometnom predstavom i svojom najefikasnijom utakmicom u prvoj fazi Brazil ide u osminu finala Svjetskog prvenstva. Kamerun je pao u glavnom gradu Braziliji 4-1, ali do pobjede izabranici Luisa Felipea Scolarija nisu došli lako.

Od prve minute 'seleção' je grizao i tražio gol. Znalo se – bude li remi dugo vremena, moglo bi biti svega. Zato je Neymar bacio u trans ispunjene tribine Nacionalnog stadiona već u 17. minuti. Luiz Gustavo pronašao je Barcelonina napadača "samog kao duh" u šesnaestercu, a ovaj krasnim postavljanjem zabija svoj treći gol na prvenstvu.

Suprotno očekivanjima, Kamerunci se tu nisu predali... Samo devet minuta kasnije, nakon serije dobrih poteza, Nyom je na lijevoj strani šesnaesterca prevario Danija Alvesa i nesebično poslužio Matipa kojemu nije bilo teško sa svega metar-dva zabiti za izjednačenje.

Ali – ponovno je Neymar odlučio vratiti žute iz mrtvih.

Devet minuta prije predaha Marcelo ga je uposlio na 30-ak metara od Itandjea, ovaj se riješio nekoliko braniča Kameruna i pogodio pokraj golmana za novo vodstvo Brazila. Bio mu je to četvrti gol na Mundijalu čime je zasjeo na čelo ljestvice strijelaca te 100. na ovom SP-u u 100. utakmici Brazila na SP-ima. Jubilejno.

Ako su Afrikanci imali kakve nade u drugom poluvremenu da bi mogli nešto uzeti iz ove utakmice, one su pale u vodu već u 49. minuti, u jeku pritiska domaćina. Brzu kombinaciju unutar kaznenog prostora Kameruna završio je Fred lijepim golom glavom u praznu mrežu, a točku na "i" stavio je igrač s klupe Fernandinho poslije ukradene lopte M'Biji.

Brazilci su igrali onoliko koliko je trebalo da slome protivnika i zasluženo idu na prvo mjesto skupine A s gol-razlikom 7-2, a Kamerun se solidnom predstavom oprašta s Mundijala.

SP u Brazilu, skupina A, 3. kolo

  • Kamerun – Brazil 1-4 (Matip 26' / Neymar 17', 35', Fred 49', Fernandinho 84')
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...