Obavijesti

Sport

Komentari 51

Izbornik Brazila: Plesat ćemo i protiv Hrvatske! Pa tu nema nepoštovanja, to nam je u krvi

Izbornik Brazila: Plesat ćemo i protiv Hrvatske! Pa tu nema nepoštovanja, to nam je u krvi

Hrvatska je dala pet golova i primila dva, imaju jako dobre igrače, Modrić, Kovačić, Brozović, Perišić, to su igrači s kojima sam imao zadovoljstvo igrati, rekao je Danilo

VIDEO

Brazil je na Svjetsko prvenstvo došao kao jedan od najvećih favorita i vrlo brzo opravdao taj status. Oduševili su atraktivnim nogometom, ne znate s koje pozicije prijeti veća opasnost, a glavna zvijezda je sjajni Neymar. Koji je još ranije najavio kako će mu ovo biti posljednji Mundijal. 

Hrvatska je imala tu nesreću da ju u četvrtfinalu zapadne Brazil. Utakmica se igra u petak od 16 sati, a susret su iz brazilskog tabora najavili izbornik Tite i igrač Danilo. 

Izbornik Tite nije dobio niti jedno pitanje o Hrvatskoj, kao da samo Brazil igra. Nije prvi put da se podcjenjuju 'vatreni'.

OSVOJI LIVIJEVE RUKAVICE!

Što biste rekli Peleu da ga vidite?

- Želimo mu sve najbolje, on je naša inspiracija. Postoji solidarnost, živimo u harmoniji s našim navijačima, potrebno je prihvatiti razlike, ovo Svjetsko prvenstvo pokazalo da je Pele samo čovjek, možda najbolji među nama, ali sport je mehanizam da inspirira ostale. To je poruka svima koji navijaju za nas.

Četiri puta ste igrali produžetke na svjetskim prvenstvima, tri su završile penalima. Bojite li se da će ovako ići i ova utakmica?

- Imamo pojedinačne i grupne vještine, ustrajnost, sve je to potrebno za uspjeh. Moj cilj je da moj tim prepozna vrline suparnika i da ih nadmaši i prođe u narednu fazu. 

KATAR 2022 - Susret Brazila i Švicarske u 2. kolu skupine G Svjetskog prvenstva u Kataru

Pored izvrsne izvedbe na SP do sada niste zabili puno golova. Kada slavite golove, to činite na jako čudan način, plesom. Na taj način pokazujete nepoštovanje prema suparničkoj momčadi.

- Ovo nije moja momčad nego brazilska reprezentacija. Ja sam izbornik i neću vam držati lekciju iz brazilske povijesti i kulture. To ostavljam po strani, surađujem s onima koji su tu, poštujem svakoga, povijest svake zemlje i takav pristup želim. Ja sam diskretna osoba i tako ću nastaviti raditi i poštovati kulturološke razlike. Slavlje je dio naše kulture, ne znači da nekoga ne poštujemo, mi ćemo nastaviti tako raditi i davati primjer djeci. 

Kako je Alex Sandro?

- Zbunio sam se, ne znam kako odgovoriti. Bit će na treningu danas i provjerit ćemo hoće li moći igrati ili ne. Radi se o ozljedi koju tretiraju naši liječnici. Neymar je imao ozbiljniju ozljedu od njega. 

FIFA World Cup 2022 / Brazil - South Korea 4-1.

Protiv Kameruna koristili ste pričuve, protiv Koreje niste bili u potpunosti zadovoljni, nakon gola Richarlisona uključili ste se u proslavu. Kad to činite, kakve poruke šaljete?

- Mislim da se radi o povezanosti koju imam s mladima. Imam više od 60 godina, igrači mi mogu biti unuci, ali osjećam povezanost s njima. I svi koji me znaju to će reći. Iskoristio sam metaforu kada slikamo fotografiju bitna je cijela slika. Igrači su bitni, mi smo samo koji doprinose toj slici koju daju o sebi.

Izborniku je društvo na press konferenciji pravio Danilo.

Koliko vam znači potpora Ronalda?

- Najviše se sjećam kada je dao gol u finalu Svjetskog prvenstva, ja sam bio na cesti sa zastavom. Uvijek sam njega obožavao i njegovu igru. Sve što je napravio bilo je nevjerojatno. Od njega sam imao priliku učiti, jako je važno imati podršku takvog velikana.

Hoćete li igrati lijevo ili desno?

- Treba sačekati trening da vidimo hoće li Alex Sandro igrati ili ne. Što se tiče mene, ja sam dostupan, oporavio sam se, nije mi važno gdje, prirodno mi je igrati u svakoj poziciji. Možda i u obrani gdje sam bolji, ali sutra sam na raspolaganju izbornika i siguran sam da će on napraviti najbolji mogući izbor. 

Što mislite na kojoj razini igra Maroko i jesu li oni opasnost za Brazil?

- O Maroku mogu reći da su odlični i mogu biti opasni za sve, ali fokusirani smo na Hrvatsku, na ovakvom prvenstvu ne smijemo si dozvoliti razgovor o bilo čemu osim o sljedećem suparniku. 

FIFA World Cup Qatar 2022 - Round of 16 - Brazil v South Korea

U kakvoj ste formi, koji su vaši zadatci?

- Hrvatska je dala pet golova i primila dva, imaju jako dobre igrače, Modrić, Kovačić, Brozović, Perišić, to su igrači s kojima sam imao zadovoljstvo igrati. Oni su navikli igrati ovakve utakmice, ali mi ćemo pokušati otići dalje. Moramo se fokusirati na našu pripremu. 

Kada igrate u obrani igrate 4-4-2, a kad napadate 3-2-5. Kako doći do najbolje formacije za sutra?

- Igram u ovoj poziciji godinama, tajna uspjeha je naša mogućnost promjene taktičkih shema. Naš izbornik i njegov tim rade na tome, da dobiju najbolje od svakog igrača. Ono što je najvažnije je da odigramo na više pozicija. Imali smo desetak dana da se taktički spremimo i razmotrimo što je najbolje za nas. Iskusni smo i sve smo bolji iz dana u dan. 

FIFA World Cup Qatar 2022 - Brazil Press Conference

Čujemo kritike na račun vaše igre, da niste dovoljno ofenzivni, da ne centrirate najbolje. Protiv Koreje su vas hvalili da se više trudite. Kako se nosite s kritikama?

- Svakako tijekom godina je bilo i kritika, mogao sam shvatiti što navijači žele od mene, shvatio sam na što se te kritike odnose, da budem malo ofenzivniji i tijekom godina sam se prilagođavao različitim trenerima i izbornicima. I morao sam raditi na sebi i poboljšanjima. Godinama sam dio momčadi i radim na poboljšanju kapaciteta. Sve drugo sam ostavio po strani, pa tako i kritike. Naši navijači nas kritiziraju iz ljubavi, iz želje da budemo što bolji. 

Do sada su bile četiri različite postave i formacije.

- Razmišljao sam puno o tome, bio sam meta napada javnosti, da moram biti timski igrač i novinari su me često kritizirali. Moramo usklađeno djelovati da postižemo cilj. Za taktiku je izbornik zadužen, nije važno tko će biti u početnu postavu, svi imamo isti cilj, jednako treniramo, naš izbornik želi što želi postići i to nam pomaže da budemo učinkovitiji.

Za razliku od izbornika Titea i igrača Danila, pomoćni trener Cleber Xavier nešto više je rekao o Hrvatskoj. 

Spomenuli ste da Hrvatska tradicionalno je jako otporna, i psihološki i fizički, jako dobri u produžecima. I vi ste u odličnoj formi. Jako ste dobro igrali u drugom poluvremenu. Je li Brazil u boljoj formi od Hrvata? 

- Hrvatska ima jako dobre i iskusne igrače, a mi ćemo pristupiti utakmici da što prije zabijemo gol da bi se kasnije komforno osjećamo. Što prije zabijemo gol, to bolje. Poštujemo ih, znamo koliko su otporni, snalažljivi i kakva su momčad.

KATAR 2022 - Brazil održao konferenciju za medije uoči utakmice protiv Hrvatske

Mačka je jučer prekinula press konferenciju.

- To morate pitati osobe koje su zadužene za medije. 

Suočit ćete se s jednim od najboljih veznih redova na svijetu. Hoćete li se nametnuti ritmom, kako biste odgovorili na akcije hrvatskih igrača?

- Hrvati imaju jako dobar vezni red, tehnički i na svaki drugi način. Kako ćemo mi odgovoriti ovisi, nećemo odavati našu strategiju. Naš modus operandi je neovisan igramo li s iskusnima ili manje iskusnima, pokušat ćemo pratiti kako igra suparnik - završio je Xavier.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve