Obavijesti

Sport

Komentari 95

Brbić: Želim Hajduk u grupi LP, manjak rezultata je neuspjeh

Brbić: Želim Hajduk u grupi LP, manjak rezultata je neuspjeh
1

Status trenera, sportskog direktora i svih ostalih zasad je u potpunosti neupitan. Bitan mi je kontinuitet i bitni su svi koji svojim radom pomažu Hajduku sve dok ne naprave suprotno, rekao je Brbić

VIDEO

Marin Brbić je novi-stari predsjednik Hajduka, a već dan nakon što je saznao da je odabran, Brbić je napravio listu ciljeva koje želi ostvariti u svom novom mandatu.

- Pozdravljam sve prisutne i htio bih izvijestiti o tome kako je tekao ovaj postupak izbora. Rekli smo da ćemo se truditi ovo obaviti brzo, bezbolno i stručno. Tako se i dogodilo. Na natječaj se javilo 15 kandidata, mislim da je to zadovoljavajuće i zahvaljujem se svim kandidatima. Bilo ih je dosta dobrih i prvo smo temeljito proučili sve kandidate pa napravili uži izbor, s tim užim izborom napravili intervjue, a onda smo donijeli jednoglasnu odluku - sedam naprema nula, a ta je odluka bila da izaberemo novog-starog predsjednika Hajduka Marina Brbića. Mi smo uvjereni da je to najbolji kandidat. Čovjek koji se već dokazao u puno stvari, koji se neće trebati puno privikavati. Službeno će Brbić od ponedjeljka započeti s radom, ali do kraja mjeseca će tu još biti Huljaj u tranzicijskom periodu. Imamo pozitivnu atmosferu oko momčadi, kluba i načinu pristupa s ljudima, to će se i nastaviti - objasnio je Benjamin Perasović, a onda se oglasio novi predsjednik:

Pokretanje videa...

20:05

- Istina je da je Hajduk nogometni klub čija je misija donositi radost i zadovoljstvo svima kojima je 'bila boja' u srcu. Kako bi se očuvalo sve ono najbolje u našem narodu, prkos moćnome. Hajduk je sustav vrijednost, za Hajduk se ne navija, za njega se živi. Zbog svega toga izuzetna mi je čast ponovno obnašati ovu dužnost. Smatram da budući da sam već obnašao ovu dužnost skoro četiri godine te pokušavajući stabilizirati ovaj klub sam jedina stabilna struktura koja može vratiti naš klub gdje pripada.

Sportska politika: Mlade kategorije

Strateški ciljevi su: Izrada strateškog plana na bazi već donesenog okvira koji će sadržavati dugoročnu financijsku perspektivu, sportsku politiku. Dugoročni plan smanjuje lutanje te je jasan putokaz kako od sadašnje situacije doći tamo gdje se vidimo u budućnosti. Implementacija nove poslovne organizacije: Transparentna organizacija s jasnim procesima kako u poslovnom i u sportskom dijelu u kojoj svaki član ima jasno definirane odgovornosti - započeo je Brbić pa nastavio s ciljevima:

- Izrada sportske politike kluba. U klubu se u svakom trenutku mora znati potencijal i perspektiva svakog igrača u svim kategorijama. Mora se znati tko je na odlasku, na koga se računa i tko te igrače može zamijeniti. Potrebno je osigurati stalni stručni kadar te ga educirati i evoluirati. S obzirom na to da Hajduk mora prodavati igrače kao i svi drugi klubovi pa je potrebno imati i točnu transfernu politiku kako bi se znalo tko je predviđen za odlazak u sljedećih godinu-dvije.

- Četvrti cilj pozicioniranje je naše škole kao najbolje u jugoistočnoj Europi. Kvalitetna akademija garancija je financijske održivosti kluba. Peti cilj je organiziranje moderne skautske službe i ustrojavanje analitičke službe, a šesti cilj je financijska stabilnost i održivost kluba. Dugoročni cilj je izjednačavanje prihoda i rashoda iz redovnog poslovanja bez da se smanji konkurentnost momčadi. Cilj do kraja mandatnog razdoblja je stvaranje stalne novčane pričuve koja bi bila dovoljna barem za financiranje jedne polusezone. Zadnji cilj je osiguravanje potrebne infrastrukture za sve uzrasne kategorije kluba. Dugoročno rješenje je izgradnja vlastitog kampa - dovršio je Brbić nabrajanje.

'Nedostatak rezultata smatrat ću osobnim neuspjehom'

- Cilj je, dakle, okrenuti se budućnosti i u prvom planu je izraditi sportski uspjeh s naglaskom na našu školu. Smatrat ću velikim osobnim neuspjehom ako ne ostvarimo sportske uspjehe i vratimo imidž našem klubu. Nismo mogli sanjati da će Hajduk proći još pet godina bez trofeja. Bilo bi i pretenciozno reći neki rok kad će se vidjeti uspjeh. Uspjeh je grupna faza Europska liga i Lige prvaka.

A iako su neki mislili kako bi se po dolasku novog predsjednika mogle tresti stolice ostalima u klubu, to zasad nije tako...

- Status trenera, sportskog direktora i svih ostalih zasad je u potpunosti neupitan. Bitan mi je kontinuitet i bitni su svi koji svojim radom pomažu Hajduku sve dok ne naprave suprotno - dovršio je Brbić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 95
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao