Sport

Komentari 3

Breakdance je novi hit kod nas, na SP u Kinu idu četiri brejkera

Breakdance je novi hit kod nas, na SP u Kinu idu četiri brejkera

Ovaj sport, koji se krajem 1970-ih godina razvio u Bronxu i Harlemu Postaje sve popularniji, a o tome svjedoči i činjenica da bi breakdance mogao biti kao novi sport na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine

U Hrvatskoj ima oko 500 brejkera, a na Svjetsko prvenstvo putuje nas četvero, kaže nam Tin Trupeljak (23), jedan od najboljih Hrvata u breakdanceu.

Ovaj sport, koji se krajem 1970-ih godina razvio u Bronxu i Harlemu, doživljava snažnu ekspanziju posljednjih godina. Postaje sve popularniji, a o tome svjedoči i činjenica da bi breakdance mogao biti kao novi sport na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine.

- Ove godine Svjetsko prvenstvo je u Kini, 23. lipnja. Preko lokalnog natjecanja iz Hrvatske izabrana su dva muškarca i dvije djevojke. Putne troškove i natjecanje moramo sami financirati jer nemamo sponzore - rekao nam je Zagrepčanin Tin i nastavio:

- Većinu života posvetio sam plesu. Breakdanceom se bavim od šeste godine. Osvojio sam 50-ak medalja u dosadašnjoj karijeri. Najveću potporu sam dobio od obitelji i prijatelja.

Tin se nada kako će Hrvatska i on imati dobre rezultate na Svjetskom prvenstvu u Kini, a tko zna, možda za pet godina na Olimpijskim igrama budemo imali i predstavnika u ovom sportu.

- Svaki dan sam u breakdanceu, jednostavno živim za to. Bio sam na puno putovanja i doživio sjajna iskustva - rekao nam je jedan od najboljih brejkera u Hrvatskoj.

Tin Trupeljak idućeg tjedna slavi rođendan, a najbolja bi mu nagrada bila dobar plasman na Svjetskom prvenstvu u Kini. Tko zna, možda se netko od četvero naših predstavnika iz Kine vrati s medaljom. Prvo mjesto na prvenstvu u Kini donosi 20.000 dolara.

Najčitaniji članci