Obavijesti

Sport

Komentari 11

Briljantni Ćorić okrenuo protiv Munara koji je rušio i Zvereva

Briljantni Ćorić okrenuo protiv Munara koji je rušio i Zvereva
1

Hrvatski tenisač Borna Ćorić plasirao se u 3. kolo ATP Mastersa iz 1000 serije u Monte Carlu. Uz veliki preokret svladao je Španjolca Jaumea Munara koji je prošli tjedan pobijedio Aleksandra Zvereva

VIDEO

Spašena meč-lopta, tri sata i 28 minuta borbe bili su potrebni Borni Ćoriću (ATP - 13.) za pobjedu 6-7 (3), 7-6 (4), 6-4 nad Španjolcem Jaumeom Munarom (ATP - 61.), kojom je prvi put u karijeri stigao do 3. kola ATP turnira Masters 1000 serije u Monte Carlu.

U dvoboju prepunom preokreta, 22-godišnji Zagrepčanin još je jednom pokazao da je jedan od najvećih boraca na ATP Touru, kojeg nikada ne smijete otpisati. Hrvatski reprezentativac je protiv Munara nadoknadio set i 'break' zaostatka (6-7, 2-4), kod 5-5 u drugom setu je serijom neobranjivih udaraca spasio tri povezane 'break-lopte' (0-40), a u 'tie-breaku' je spasio i meč-loptu (6-5).

Odmah na početku odlučujućeg seta Ćorić je napravio 'break' i potvrdio ga za vodstvo 2-0, da bi zatražio liječničku pomoć zbog bolova u donjem dijelu leđa. Nakon toga je Borna još jednim 'breakom' poveo 4-1, ali je dopustio Munaru kratkotrajni povratak do 3-4. U osmom gemu je naš tenisač izvukao još dvije 'break-lopte' (15-40). Propustio je prve dvije meč-lopte kad je 22-godišnji Španjolac servirao za ostanak u meču, ali je treću priliku na početnom udarcu pretvorio u veliku pobjedu.

Naš će tenisač u srijedu imati dan odmora, koji će mu dobro doći nakon gotovo tri i pol sata igre tijekom kojih je uspio spasiti 12 od 15 'break-lopti', a upravo ta sposobnost odigravanja najboljih udaraca u odlučujućim trenucima dovela ga je do osmine finala.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Tamo Ćorić čeka pobjednika dvoboja Japanca Keija Nishikorija i Francuza Pierre-Huguesa Herberta, koji je na rasporedu u srijedu. Protiv Herberta je pobijedio u njihovom jedinom dvoboju u glavnom ždrijebu ATP turnira, 2017. u Madridu, dok je od Nishikorija poražen 2015. na turniru u Tokiju.

U utorak je velikim preokretom do trećeg kola stigao Talijan Marco Cecchinato koji je sa 0-6, 7-5, 6-3 svladao trostrukog Grand Slam pobjednika Švicarca Stana Wawrinku koji je osvojio prvih osam gemova u dvoboju. No, kod 5-4 u drugom setu nije uspio na početnom udarcu završiti meč pa je Cecchinato nizom od četiri osvojena gema izborio treći set. U njemu je Wawrinka propustio po dvije prilike za 'break' u prvom i trećem gemu, da bi u šestom izgubio servis, što je Talijanu bilo dovoljno za veliku pobjedu kojom se probio u 3. kolo, gdje ga čeka Argentinac Guido Pella koji je sa 6-3, 5-7, 6-1 nadigrao našeg najboljeg tenisača Marina Čilića.

ATP Monte Carlo - 1. kolo
Taylor Fritz (SAD) - Jo-Wilfried Tsonga (Fra) 6-4, 2-0, predaja
Cameron Norrie (VB) - Adrian Mannarino (Fra) 6-4, 6-3
Pierre-Hugues Herbert (Fra) - Fernando Verdasco (Špa) 6-4, 6-4
Gilles Simon (Fra) - Alexei Popyrin (Aus) 7-5, 6-1
Félix Auger-Aliassime (Kan) - Juan Ignacio Londero (Arg) 7-5, 7-6 (5)
2. kolo
Novak Đoković (Srb/1) - Philipp Kohlschreiber (Njem) 6-3, 4-6, 6-4
Lorenzo Sonego (Ita) - Karen Hačanov (Rus/8) 7-6 (4), 6-4
BORNA ĆORIĆ (HRV/9) - Jaume Munar (Špa) 6-7 (3), 7-6 (7), 6-4
Guido Pella (Arg) - MARIN ČILIĆ (HRV/7) 6-3, 5-7, 6-1
Marco Cecchinato (Ita/11) - Stan Wawrinka (Švi) 0-6, 7-5, 6-3
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov