Sport

Komentari 47

Brkićevoj supruzi raskinuli su ugovor: Bojim se da je to kraj

Brkićevoj supruzi raskinuli su ugovor: Bojim se da je to kraj

Samo dva nastupa imala je Iva Brkić Ciglar u španjolskom Zamaratu, za koji je potpisala početkom godine, prije nego što joj je napuknula Ahilova tetiva. Suigračica ju je iznijela s terena

Španjolski košarkaški prvoligaš CD Zamarat raskinuo je ugovor s hrvatskom reprezentativnom košarkašicom Ivom Brkić Ciglar (34) nakon što se prije tjedan dana teško ozlijedila, izvijestio je klub iz grada Zamore.

Brkić Ciglar je imala šestomjesečni ugovor, do kraja sezone u lipnju, koji je "sporazumno raskinut", priopćio je CD Zamarat. Hrvatska razigravačica se bila ozlijedila samo 20 dana nakon što je potpisala ugovor s tim klubom.

Tijekom utakmice s Araskijem u sjevernom gradu Vitoriji izvrnula je gležanj desne noge u 10. minuti dok je trčala u obrani. Suigračica Amy Okonowo iznijela ju je na rukama s parketa. Brkić Ciglar nije se mogla vratiti na teren. Njena momčad izgubila je s 69-59.

Nakon što su ju pregledali, klupski liječnici dijagnosticirali su napuknuće Ahilove tetive.

"Iva se vratila u Hrvatsku kako bi ondje prošla liječnički tretman teške ozljede Ahilove tetive zadobivenu u 17. prvenstvenom kolu. Želimo joj brzi oporavak i da ju brzo opet vidimo na košarkaškom parketu", priopćio je CD Zamarat.

Brkić Ciglar je prvi dio sezone provela u španjolskom prvoligašu Tenerife, a ovaj mjesec je prešla u CD Zamarat s kojim je potpisala ugovor do lipnja.

Kvalifikacije za Eurobasket 2017,  Hrvatska - Nizozemska

- Bojim se da više neće igrati. Ima 34 godine, a oporavak će biti dug. Sumnjam da će se vraćati s 35 godina - rekao je njen suprug Filip Brkić, sportski komentator, dodavši kako Iva "nije baš raspoložena" za davanje izjava.

Za CD Zamarat, koji zauzima predzadnje mjesto među 14 klubova prve lige, odigrala je dvije utakmice prije nego se ozlijedila. Ovo joj je treća sezona u Španjolskoj nakon što je prethodne dvije sezone nosila dres baskijskog kluba IDK Gipuzkoa.

Sa Hrvatskom je igrala na europskim prvenstvima 2011., 2013. i 2015. godine, te na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine.

Karijeru je počela u zagrebačkom Medveščaku, zatim je igrala na američkom sveučilištu u Floridi, pa se je vratila u Europu. Igrala je za Merkur Celje (Slovenija), Szeged (Mađarska), Spartak Sankt Peterburg (Rusija), UNI Seat Gyor (Mađarska), Perpignan (Francuska), Novi Zagreb te Sopron (Mađarska), a potom je došla u Španjolsku.

Najčitaniji članci