Obavijesti

Sport

Komentari 4

Brončani Kauboji: Ma bilo je neopisivo, bilo je fantastično

Brončani Kauboji: Ma bilo je neopisivo, bilo je fantastično
5

KRAJ IZ BAJKE Brončana medalja nikad nije bila slađa, a hrvatski rukometaši proslavili su je u svlačionici otvorivši pjenušac i zapjevavši "Marjane, Marjane"

VIDEO

Otišli su u Poljsku tiho, na trenutke je izgledalo kao da ni sami ne vjeruju u velike stvari, ali naši su rukometaši dokazali da su posebna momčad. Kad je najteže, kad ništa ne ide po planu, oni se dižu i - pobjeđuju.

Ako je itko ikad zaslužio medalju u punom smislu te riječi, to je ova generacija. Bravo, majstori!

U neka prošla vremena bronca je bila samo utješna nagrada, ali ovoga puta o tome nema ni govora. Ovo je “bronca krvavih koljena”, medalja koja blista u svom punom sjaju i zato nije čudilo što se šampanjac otvarao već u svlačionici. 

pjevalo se, slavilo, orilo se “Marjane, Marjane”, konačno su došli trenuci kad je euforija dopuštena. I apsolutno zaslužena, poželjna, dobrodošla...

- Jesmo li se nadali ovome? Mi smo sportaši i uvijek se nadamo medalji, tako je bilo i ovoga puta. Turnir je bio čudan, bilo je vrhunskih trenutaka, ali i onih koji nisu bili dobri, ali evo nas na kraju s medaljom. Skidam kapu ovim dečkima, opet smo pokazali da imamo karakter i stvarno ‘respect’... - govorio je ponosni Domagoj Duvnjak.

Gol i stisnuta šaka

Imao je ovoga puta nešto drukčiju ulogu na EP-u, kao da je cilj bio skinuti dio tereta s njegovih leđa, ali u borbi za broncu je povukao baš on. 

Gol, pa okret navijačima i stisnuta šaka, scena je to koja se ponavljala šest puta. Silno je želio tu medalju, a kad je Dule takav, i ostali ga jednostavno moraju slijediti.

- Uh, baš je u ovoj utakmici pokazao kako se ponaša lider. I ovakav, polumrtav, izmučen ozljedama i umorom - pohvalio ga je i Pero Metličić.

Stivi je miljenik nacije

No pratili su Duvnjaka i ostali, sjajni Zlatko Horvat s osam golova, Štrlek, Marić, Slišković, Kozina, Karačić... I ponovno izvrsni Ivan Stevanović

Mnogi su ga upoznali tek u posljednja dva tjedna, ali i to mu je bilo dovoljno da se iz 33-godišnjeg debitanta pretvori u golmana za medalju.

- Ne bih ja tu isticao svoje zasluge, ovo je pobjeda svih nas, medalju smo svi zajedno zaslužili – ostao je vjeran sebi Stivi, koji je skupio 14 obrana i postao miljenik nacije.

I nije jedini koji je u tome uspio, čak devetorici igrača ovo je prva medalja, svi oni zalog su lijepe budućnosti rukometa u kockastom.

- Pokazali smo svima koliko smo dobri, a u budućnosti će sigurno biti i još bolje. Uvjeren sam u to – kaže Ivan Slišković, jedan od igrača koji su otkriće prvenstva.

Na Pleso će brončana ekspedicija sletjeti u ponedjeljak malo iza podneva, imat će dan ili dva predaha, a onda sezona ide dalje. 

Sljedeća postaja je Rio de Janeiro, Olimpijske igre, i na njima će ovakva Hrvatska imati što za reći. Iako, prvo treba odraditi kvalifikacije.

A sad idemo u Rio

- Moramo, želimo i hoćemo otići u Rio jer smo prava momčad, nema tu razmišljanja! - kaže Domagoj Duvnjak.

I najbolje opisao ove nove “kauboje”. Prava momčad na pravome mjesto. Na postolju. A bit će toga još, ovo je tek početak jedne nove generacije...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti