Obavijesti

Sport

Komentari 5

Brozović stiže 'vatrenima' uoči puta. Ivanušec: I nama igračima i navijačima uspjesi su navika

Brozović stiže 'vatrenima' uoči puta. Ivanušec: I nama igračima i navijačima uspjesi su navika
6

U zadnjoj prvenstvenoj utakmici pukla mi je kost u šaci. Jednim padom na treningu to se pogoršalo čim sam se priključio reprezentaciji, rekao je Majer i dodao: Drugi jedva čekaju da završi sezona, a mi jedva dočekamo okupljanja 'vatrenih'

VIDEO

Osam dana Rijeke za 'vatrene' je danas došlo kraju. Jutarnji trening na Rujevici, ručak u Hiltonu pa... do Zagreba i onda let za Rotterdam na polufinale Lige nacija: srijeda 20.45 i sudar s domaćinom, Nizozemskom.

U nedjelju u 15 sati igra se utakmica za treće mjesto, a u 20.45 počinje meč u kojem želimo gledati Hrvatsku: finale, konačna borba za trofej!

POGLEDAJTE VIDEO: Kad Hrvati slave...

Pokretanje videa...

slavlje u svlačionici 00:45

Dan prije polaska, u nedjelju navečer, 'vatreni' su malo promijenili večernji gastro-ambijent. Nisu bili na Costabelli u svojoj bazi, Hiltonu, nego sjeli na večeru u opatijski restaurant Bevanda.

Izostanak Livaje nadoknadit će ostanak Diona Belje, ozlijeđenog Gvardiola na stoperu će 99% odmijeniti Erlić, a danas repka dobiva i očekivano veliko pojačanje - Marcelo Brozović je danas na ručku u Hiltonu zajedno s ostalim reprezentativcima pa će prema zagrebačkoj zračnoj luci. Epic Brozo je, naravno, "kasnio" jer je s Interom kao kapetan Nerazzurra igrao finale Lige prvaka protiv Man Cityja u Istanbulu.

POGLEDAJTE VIDEO: LOVRO MAJER ĆE IGRATI S LONGETOM

Ivanušec: Za Hrvatsku bilo koja pozicija, bilo kakva minutaža

Među Dalićevom squadrom je Dinamov majstor, Luka Ivanušec, iza kojeg je vrhunsku proljeće u šampionskom Dinamovom dresu.

- Da, mogu biti jako zadovoljan polusezonom. Na kraju krajeva i statistika pokazuje da sam stvarno dobro igrao. Bila je ovo moja najbolja polusezona, pogotovo kad se pogledaju brojke.

Diže li to očekivanja što se statusa u 'vatrenih' startnih 11 tiče?

- Ma tu je sve jasno. Svaka je odluka, naravno, na izborniku. A jasan je i moj stav. Ja sam spreman za bilo koju poziciju i bilo koju minutažu koju Zlatko Dalić bude tražio od mene.

Svi ističu vrhunsko ozračje u momčadi i iznenađujuće jaki rad na treninzima.

- Pa prvi treninzi u Rijeci zaista jesu bili naporniji. Sad je ipak malo manji intenzitet, a više taktičke pripreme za prvog protivnika. Dakle, vraćamo svježinu i bit ćemo baš optimalno spremni za Nizozemsku.

Spremni pobijediti ih, normalno...?

- Pa uspjesi su ušli u naviku i nama koji za Hrvatsku igramo i navijačima koji Hrvatsku bodre, svima. A uostalom to je očekivanje koje i sami pred sebe stavljamo - rekao je Dinamov majstor.

POGLEDAJTE VIDEO: Zadnji trening Hrvatske u Rijeci

Majer: Puni smo energije, možemo srušiti Nizozemce

Sa zavojem na ruci već danima je još jedan fantazista, plavokosi španer francuskog Rennesa Lovro Majer.

- Za mene i moju ekipu sezona nije mogla bolje završiti. Bilo je žestoko, ali sve smo dobro obavili i sjajno završili klupski dio priče prije ovog toliko željenog priključenja 'vatrenima'.

Šaka je operirana i zaštićena. Koliko problema može zadavati kad krenu pravi, žestoki dueli na final fouru?

- Zadnju tekmu francuskog prvenstva, protiv Bresta, pukla je ta kost u šaci. Jednim padom na treningu to se pogoršalo odmah kad sam se priključio repki, ali hvala Bogu sve je dobro i mogu normalno igrati.

Nizozemska, aduti i mane?

- Pa nismo se baš previše fokusirali na njih. U reprezentaciji je tako, ipak uvijek najviše gledamo na sebe, jer najvažnije je da smo mi pravi. Kad je tako onda nema protivnika kojeg Hrvatska ne može pobijediti. Ali, normalno, Nizozemska je iznimno jaka, domaćin, s igračima u velikim klubovima. Veselimo se izazovu i... Sigurno vjerujemo da ih možemo proći.

Dok drugi ljetuju i odmaraju vi ste u punom pogonu, ali dojam je kao svi zajedno u tome uživate.

- Istina, atmosfera je baš suprotna od one 'svi jedva čekaju da se završi sezona'. Mi u reprezentaciji Hrvatske jedva dočekamo okupljanja 'vatrenih', puni smo motiva i energije i istinski vjerujemo da možemo uzeti trofej osvajača Lige nacija - rekao je Majer.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu