Obavijesti

Sport

Komentari 15

Brutalni Otok: Tu su stradavali Dudu, Bilić, Štimac, Ćorluka...

Brutalni Otok: Tu su stradavali Dudu, Bilić, Štimac, Ćorluka...
4

Najteža ozljeda je ona Eduarda koji je teško nastradao protiv Birminghama gdje mu je Martin Taylor slomio nogu. Dudu nikada nakon toga nažalost nije bio isti...

VIDEO

Dejan Lovren je u 117. minuti okršaja Liverpoola s četvrtolgašem u Liga kupu nezgodno doskočio i ozlijedio zglob, nakon čega je na nosilima iznesen s travnjaka s maskom za kisik. Na nimalo lijepe scene već dugi niz godina smo navikli kada je riječ o engleskom Premiershipu .

Mnogi se slažu kako je engleska liga najbrutalnija, a s ozljedama je na tim travnjacima prolazio i dio hrvatskih igrača. Ozljeda Lovrena je prema posljednjim informacijama ipak teža. Dejan je teže ozlijedio ligamente desnog gležnja te će morati pauzirati čak i do dva mjeseca. Osim što će Liverpool ostati kraći za jednog igrača, probleme bi to moglo stvoriti i Anti Čačiću koji za Bugarsku i Maltu ostaje tek na dva iskusnija stopera, Domagoju Vidi i Vedranu Ćorluki.

Štimac u sudaru sa svojim golmanom

Igor Štimac se 2001. godine na utakmici svog West Hama na gostovanju kod Ipswicha sudario sa svojim golmanom Shakom Hislopom i zaradio tešku ozljedu noge zbog koje je praktički završio karijeru.

- Ne možete ništa kada se jednostavno sudarite sa svojim golmanom. Od te ozljede nikada nisam bio isti. Teško se u mojim godinama oporaviti od toga. Da nije bilo te ozljede imao bih, siguran sam, savršenu sezonu - rekao je Štimac koji je na nosilima iznesen s Portman Roada uz ružan i duboki rez na desnoj nozi.

Bilićevi problemi s kukom pogoršali se na Otoku

Slaven Bilić je također u dresu West Hama počeo imati problema s kukom, a nakon EP-a u Engleskoj otišao je u Everton gdje je bio i najbolje plaćeni branič lige, a problemi s kukom su se samo nastavili. Stigla je i ozljeda bedra koja ga je udaljila s terena dobar dio premierligaške sezone. Brutalni nogomet u Engleskoj i njega je natjerao na kraj karijere iako je odigrao još sezonu u Hajduku.

Modrić slomio nogu

Luka Modrić je 2009. u pobjedi svog Tottenhama nad Birminghamom slomio nogu te izbivao s nogometnih travnjaka dva mjeseca. No, srećom Luka zbog tog starta nije imao teže posljedice što se tiče bogate karijere.

Press Association/PIXSELL

Ćorluka završio na štakama

Vedran Ćorluka je kao igrač Tottenhama zaradio težu ozljedu 2011., a iako je to bilo u sklopu Lige prvaka protiv Milana, ozlijedio ga je Mathieu Flamini koji je u talijanski klub stigao iz engleskog Arsenala, inače mrskog gradskog suparnika Spursa. Ćorluka je iznesen s terena, a izbivao je nakon toga također dva mjeseca.

VIDEO

Eduardov horor

Koliko god sve navedene ozljede bile teške, najteža je svakako bila ona Eduarda da Silve koji je teško nastradao protiv Birminghama gdje mu je Martin Taylor slomio nogu. Dudu nikada nakon toga nažalost nije bio isti, ali se srećom ipak oporavio i nastavio nogometnu karijeru.

VIDEO
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica
UZNEMIRUJUĆE

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica

Golman Gorice istrčao je s gola u namjeri da izbije loptu, ali je nehotice koljenom udario u glavom suigrača Đuru-Giulija Đekića. Ostao je nepomično ležati, a igrači su se okupili oko njega i zaklonili pogled
Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković