Sport

Komentari 5

Brzi kraj za Anu i Donnu: Imale na dlanu prvi set pa sve izgubile

Brzi kraj za Anu i Donnu: Imale na dlanu prvi set pa sve izgubile

I Donna i Ana žalit će za prvom setom u kojem su protiv Garbine Muguruze, odnosno Leyle Annie Fernandez, imale break prednosti, a izgubile ga u tie-breaku. Ana je, štoviše, imala i dvije set-lopte

Loše je počeo US Open za hrvatski ženski tenis. Već u prvom kolu od turnira su se oprostile i Donna Vekić i Ana Konjuh. Obje gotovo preslikanim scenarijem, pa je u ženskom turniru ostala tek Petra Martić koja u utorak kreće protiv Mađarice Dalme Galfi.

I Donna i Ana žalit će za prvom setom u kojem su protiv Garbine Muguruze (WTA 10), odnosno Leyle Annie Fernandez (WTA 73), imale break prednosti, a izgubile ga u tie-breaku. Ana je, štoviše, imala i dvije set-lopte kod 5-4 na servisu, prije toga mogla je doći i do duplog breaka, da bi se potom raspala u 13. igri. Donna je, pak, povela 4-2, kad se Muguruza vratila, mogla ju je Donna vratiti opet korak unatrag, ali Španjolka rodom iz Venezuele provukla se kroz tie-break.

Tennis: US Open

I Osječanka i Dubrovkinja ubrzo su si iskopale još dublju rupu (Ana s 0-4, Donna s 0-3) iz koje, nažalost, više nije bilo povratka. Donna je, doduše, zakomplicirala drugi set, s 2-5 dovukla se do drugog tie-breaka, ali Muguruza ga je i drugi put riješila u svoju korist.

Konjuh, koja je prije pet godina u Flushing Meadowsu ostvarila rezultat karijere na Grand Slamu ulaskom u četvrtfinale, a 2013. je bila i juniorska pobjednica, nedavno je u kvalifikacijama Madrida dobila Fernandez u tri seta, 18-godišnja Kanađanka sad je uzvratila na malo većoj pozornici, dok je Vekić u trećem susretu s Muguruzom izgubila drugi put. Dalje od trećeg kola u New Yorku još nije otišla.

Tennis: US Open

US Open, 1. kolo:

Donna Vekić (Hrvatska) - Garbine Muguruza (Španjolska) 6-7 (4), 6-7 (5)
Ana Konjuh (Hrvatska) - Leylah Annie Fernandez (Kanada) 6-7 (3), 2-6

Najčitaniji članci