Obavijesti

Sport

Komentari 0

Budan: Nije to moj kraj, opet ću se vratiti golovima

Budan: Nije to moj kraj, opet ću se vratiti golovima
6

Palermovu napadaču četvrti put su operirali lijevo koljeno, a desno je operirao triput. Čeka ga dva mjeseca pauze, ali on ostaje optimist

VIDEO

Evo, dobro sam, super, javio se, kao i uvijek, vedrim glasom Igor Budan nakon još jedne, sedme operacije koljena. Napadač Palerma, nakon sjajne prošle sezone u Parmi i odlaska s reprezentacijom na Euro, od ljeta ponovno nema sreće. Stalno ozljede, operacije, oporavci... I s Eura je otišao ranije zbog bolova u koljenu, a jesenas u prvenstvu nije ni ukupno odigrao 90 minuta. Prvo koljeno, pa puknuće mišića, gležanj i sad opet koljeno i - višemjesečna stanka.
- Operacija je sjajno prošla, liječnici kažu da ću nakon oporavka biti potpuno spreman. Ne znam još točno što je bilo, ali više me to i ne zanima tako detaljno - smije se Budan, koji će zbog ove operacije pauzirati još dva-tri mjeseca.
- Ne želim ništa prognozirati, ma zapravo, ne volim uopće pričati o svim tim ozljedama. Sigurno da su mi dosta uzele, zabio bih vjerojatno više golova da ih nije bilo, ali na te stvari ne možeš utjecati.
Očito, nije izgubio optimizam.
- Ne, zašto bih? Miran sam jer znam da nije u pitanju moja kvaliteta, već da me ometa viša sila.
Ni sam ne može izračunati koliko je mjeseci proveo u krevetu.
- Kažem, to više ne brojim, ali sigurno puno. Mislim da je ipak manje od tri godine. Tri mjeseca, devet mjeseci, šest mjeseci... Uh, ne želim računati, ha, ha...
Neki su sportaši i s manje operacija izgubili živce i završili karijeru.
- Ma kakvi, o tome ne razmišljam. Još ću igrati vrhunski nogomet i biti onaj pravi. U Palermu imam veliku podršku trenera i klupskih čelnika, rekli su da će me čekati koliko treba. I zato - vratit ću se!

LIGAMENTI, MENISKUS, CISTE SAMO SU NEKI OD PROBLEMA
Sad nabrajati što sam sve operirao... Bilo bi to doista teško, a i ne želim, ponavljam, vraćati se u povijest, rekao je Igor Budan. I dok se još ne zna što su mu točno liječnici uklonili zadnjom operacijom (7), poznato je da je Igor operirao križne ligamente i na lijevom i na desnom koljenu (1 i 2). Isto tako tri je puta “liječio” meniskus (3, 4, 5), a jednom su mu liječnici otklanjali i cistu (6). No nije imao problema samo s koljenom, Igor je pauzirao i zbog napuknuća mišića, iščašenja gležnja, bilo je i nekoliko sitnih ozljeda, bolova od udaraca, koji teško stanu u njegov karton.

SAMO JE JANICA VIŠE PUTA OPERIRALA KOLJENO
Gledajući Janicu dobijem dodatnu snagu. Ona je dokaz da je sve moguće, znao je reći Igor Budan nakon ranijih ozljeda i operacija. Janica je jedina među hrvatskim sportašima s više operacija koljena od Igora, ona ih je “odradila” čak 10. No i zbog bolova u koljenu završila karijeru.

NOWOTNY OTIŠAO NAKON -ČETVRTE
Jens Nowotny, njemački nogometaš, koji je igrao i u Dinamu, karijeru je završio nakon četvrte operacije koljena. Doduše, ta je ozljeda bila najteža, operirao je križne ligamente.

RONALDO PAUZIRAO TRI GODINE
Brazilac Ronaldo u ožujku je treći put ozlijedio tetivu koljena i još se nije vratio. Koljeno je ozlijedio još nekoliko puta, a statističari su izračunali da je dosad pauzirao tri godine.

NESLAVNI REKORDER
Ponajveći skijaš u povijesti Marc Girardelli u karijeri je imao čak 15 operacija, veliku većinu na koljenima. No poosvajao je sve i svašta, a od skijanja se oprostio tek u 34. godini.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom