Obavijesti

Sport

Komentari 46

'Pobjeda je najvažnija, ali od SP-a ovisimo o individualcima'

'Pobjeda je najvažnija, ali od SP-a ovisimo o individualcima'
2

Budimira volim kao igrača, ali njemu treba igra. Trebamo pronaći tečnost, to mi najviše fali. Mučimo se, igrači se zabijaju jedni u druge, preklapamo se na pozicijama, ne znamo tko ide u prostor, a tko ne ide...

Uh, ne znam ni sam što reći, ovo je bilo onako... I dalje kod nas ne vidim neku igru, nedostaje nam više tečnosti, kaže nam Igor Budan.

Pokretanje videa ...

Hrvatska je upisala prvu pobjedu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru, na Rujevici je "pao" Cipar s 1-0. 'Vatreni' niti protiv 100. reprezentacije svijeta nisu odigrali briljantno, ali najbitniji su bodovi. 

- Nije izborniku lako, puno je tu igrača, dosta ih se mijenja, ali mi nemamo tečnosti. Nema one povezanosti između linija, ali, kažem, takve je stvari puno lakše uigrati u klubu. Ma realno, mi nikada nismo imali neku fantastičnu igru, nas je najčešće izvlačila pojedinačna kvaliteta pojedinaca, a uz nju naša bi snaga bila zajedništvo i profesionalnost - priča Budan, pa dodaje:

- Iskreno, očekivao sam da ćemo i mi biti malo smireniji u nekim situacijama, ipak je između nas i Cipra prevelika razlika u kvaliteti. Sada smo u vrhu napada igrali s Antom Budimirom, ja tog dečka obožavam kao igrača, sve je postigao svojih radom, ali takvom tipu napadača potrebna je igra. No, izgledalo je kao da se mučimo prema naprijed, a to je onda problem.

Igor Kralj

Budan je nastavio:

- Ne želim biti kritičan, svi danas igraju nogomet, svi su i posebno motivirani protiv viceprvaka svijeta. I toga treba biti svjestan. To smo vidjeli i u Sloveniji, koja ima dobrog trenera, ali i organizaciju igre. A mi se tu dosta tražimo, pa još od Svjetskog prvenstva u Rusiji. Znam, neki su nam igrači otišli, više ih nema, a njih nije lagano nadomjestiti. Ali, trebamo pronaći tečnost u igri, toga mi najviše fali. Mučimo se, u nekim situacijama se igrači zabijaju jedni u druge, preklapamo se na pozicijama, ne znamo tko ide u prostor, a tko ne ide...

Ipak, najbitniji su bodovi...

- Ma da, bodovi su najbitniji, a Hrvatska je pobijedila. Možda sada i ne trebamo gledati kakva nam je bila igra, ali za nešto više u budućnosti ćemo trebati i bolju igru. Možda je i igračima teško igrati bez gledatelja, pa tu malo nedostaje entuzijazma, ali mi smo uvijek bili momčad koja je do izražaja dolazila protiv najjačih suparnika. A protiv manjih smo često znali imati poteškoća. Mi imamo kvalitete, još nam samo treba malo više tečnosti i usklađenosti - završio je Igor Budan.