Obavijesti

Sport

Komentari 1

Budicin: Ja sam 'bivši' trener, ali sad sam i jedini koji može napraviti neki dobar rezultat

Budicin: Ja sam 'bivši' trener, ali sad sam i jedini koji može napraviti neki dobar rezultat

Alen Grgić je na Rujevici i postaje Rijekin igrač. Lirim Kastrati je sve dalje od prelaska u bijeli dres, pregovori su jako teški. Priča o španjolskom napadaču Victoru Campuzanu je - medijsko naklapanje

VIDEO

Rijeka šest utakmica zaredom nije pobijedila. A nije još igrala ni protiv Dinama, ni protiv Hajduka. Takvo što nije joj se dogodilo gotovo 12 godina, dakle: nikad u eri Damira Miškovića.

POGLEDAJTE VIDEO: Jubilarni riječki dres

Pokretanje videa...

Novi gostujući dres Rijeke 01:01

Imperativ pobjede u subotnjoj domaćoj utakmici s Varaždinom (Rujevica, 21:00) visi nad obeshrabrenom momčadi opterećenom ozljedama, nedefiniranim stilom igre i nejasnim statusom šefa struke Fausta Budicina (41) koji je dva dana prije utakmice sjeo pred kamere, mikrofone i diktafone.

- Varaždin je odlično ušao u prvenstvo, pun igrača željnih dokazivanja i čeka nas teška utakmica protiv izazovnog protivnika.  Za potvrdu izlaska iz krize, nakon boda u Puli, treba nam i kvalitetna igra i pravi rezultat. Samo spremni smiju igrati, samo takvi mi trebaju. Na žalost, po tom pitanju bilo je problema tijekom tjedna, ali nadam se što širem kadru i napokon dobrom rezultatu - počeo je Fausto.

- Ovaj tjedan bilo je lakše raditi, malo lakše. Jer smo prekinuli niz poraza. A najpozitivnija stvar u ova dva mjeseca sigurno su navijači i nadam se da ćemo im na Rujevici u subotu pokazati da zaslužujemo tu podršku.

VIDEO Vučkić zabio za vodstvo, Petković prekrasno odgovorio
VIDEO Vučkić zabio za vodstvo, Petković prekrasno odgovorio

Rekli ste da su vam prošlog tjedna rekli kako ste rješenje za tjedan dana. Tih tjedan dana je prošlo. Što ima novoga po tom pitanju?

- Jako pametno pitanje. Pitanje koje ima puno smisla. Na žalost, adresirali ste ga na krivu adresu. Razgovarao sam s upravom. Naravno da svaki trener, pa i ja, ovisi o rezultatima. Čaša je polupuna ili poluprazna. Moja situacija je takva da sam „sljedeći bivši trener Rijeke”, a s druge strane sam i prvi sljedeći koji može napraviti neki rezultat. Puno toga će ovisiti o reakciji igrača na terenu tj. o sinergiji koju stručni stožer može napraviti s igračima i navijačima. Naravno, budemo li radili stvari koje trebamo raditi onda će nam lopta vratiti. Inače nastavljamo s porazima. U Puli smo dobili potvrdu da momčad vrijedi, ali ima i mali problem sa samopouzdanjem, što je normalno. No ja očekujem da protiv Varaždina pokažemo napredak u igri i početak novog, pozitivnijeg razdoblja za igru.

Koliko je teško raditi u takvim 'ni na nebu, ni na zemlji' okolnostima*

- Fokusiran sam na prvi sljedeći trening tj. utakmicu. Ništa se neće promijeniti budem li ja mislio jesam li tu tjedan dana ili dva tjedna ili o tome što se priča o mom statusu. Ja znam da danas moram dovršiti detaljni scouting Varaždina, u petak ujutro razgovarati s fizioterapeutima da vidim u kakvom su stanju igrači pa onda s njima dogovoriti detalje taktike i s njima poticati što veću pozitivu te izabrati najbolji mogući sastav sa zamjenama koje će ući u drugom poluvremenu. Tako radim za dobro mog kluba. Neću gubiti energiju na stvari koje nisu u mojoj domeni nego na treninge i utakmicu. Daj Bože da ostvarimo dobar rezultat pa nek' drugi odluče što će biti.

Riječani moraju na 'pripreme u sezoni': Kvalitete ima, ali neke će igrače - morati još pričekati...
Riječani moraju na 'pripreme u sezoni': Kvalitete ima, ali neke će igrače - morati još pričekati...

Bijeli su, kaže, blokirani. Mentalno.

- Trebaju nam tri boda koja bi skinula mentalnu blokadu s igrača, blokadu koja se onda vidi u svim segmentima igre. Jedan pravi rezultat može preokrenuti trend i pokrenuti novu, bolju priču. Kako pobijediti Varaždin? Zabiti gol više.

Izostanci, uz već 'standardne' Mitrovića, Halilovića, GalešićaAlvareza i Merkulova?

- Frigan neće konkurirati za momčad. Nakon desetak dana s momčadi su trenirali Halilović i Galešić, a danas smo iz predostrožnosti s treninga maknuli četvoricu igrača o kojima ću više informacija dobiti sutra nakon liječničkih pregleda. Je, četvorica su puno. Nije korona nego udarci zadobiveni na posljednjoj utakmici. Znate kako je, kad pobjeđuješ svi su zdravi, kad ti ne ide puno je više onih koji imaju problema.

U moru riječkih briga nije zaboravio na zagrebačke euro-trijumfe.

- Dinamu svaka čast i čestitke.

Burno na Rujevici: Halilović nije pošteno ni zaigrao, već pauzira. Ali dovode beka s Gradskog vrta
Burno na Rujevici: Halilović nije pošteno ni zaigrao, već pauzira. Ali dovode beka s Gradskog vrta

Dobio je i pitanje o pojačanjima.

- Ne znam dolazi li netko ili ne. Naravno da moramo što prije definirati kadar. Na početku priprema smo imali preširoki kadar, ja se nadam smanjenju rostera i eventualno ojačavanju nekih pozicija, ali... Ja mogu misliti samo o onima koje imam na treningu - rekao je Budicin.

Što se pojačanja tiče: desni 'bek' Alen Grgić već je na Rujevici i postaje Rijekin igrač. Desno 'krilo' Lirim Kastrati je sve dalje od prelaska u bijeli dres, pregovori s poljskom Legijom su jako teški i premda Rijeka ne odustaje šanse zasad nisu bogzna kako velike. A priča o španjolskom napadaču Victoru Campuzanu je... Klasično naklapanje lokalnih medija koji prate Sporting Gijón.

Anton Krešić (26) uvjerava kako je ozračje među igračima: dobro.

- Varaždinci su mladi, rastrčani, igraju napadački, dobro su ušli u prvenstvo, ali mi očekujemo pobjedu. Atmosfera je u svlačionici dobra, svjesni smo da zajedno s navijačima možemo okrenuti stvari nabolje i nadam se da će to biti već u subotu - rekao je Krešić.

U startnu postavu, posebno u izostanku Frigana, vrlo bi se lako mogao vratiti Jorge Obregon koji je na 'Drosini' utakmicu počeo na klupi zbog razumljivih klupskih disciplinskih razloga i 'nedovoljno kvalitetnog gledanja na sat'.

A u jednoj je stvari Budicin sigurno, 100% u pravu: u dosadašnjem dijelu sezone apsolutno najbolji dio Rijeke zasad su - navijači!

POGLEDAJTE VIDEO: INTERVJU S ĐANIJEM BARBIROM - FNC 7

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!
NIKAD NE OTPISUJ NIJEMCE

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!

Prije tjedan dana Montpellier je potukao Kiel s 39-30, mnogi su ga otpisali unaprijed, ali takvo što se ne radi protiv Real Madrida u nogometu i Kiela u rukometu. I Montpellier je dobio lekciju, dok je Karabatić odigrao zadnju europsku utakmicu
Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz