Obavijesti

Sport

Komentari 2

Budimir: Ovo je gol za mene, a sinu Tomi posvetit ću neki drugi

Budimir: Ovo je gol za mene, a sinu Tomi posvetit ću neki drugi

Naš je reprezentativac za 12 minuta u igri zabio prvi gol za Osasunu, za 1-2, u porazu od Atletica 3-1. Prije četiri dana je dobio sina Tomu, a u listopadu je i debitirao za Hrvatsku: 'Listopad mi je bio baš mjesec iz snova'

VIDEO

Sjajno je trznuo glavom i Slovenac Jan Oblak, koji prema Transfermarktu vrijedi 90 milijuna eura, morao je po loptu u mrežu. Samo je 12 minuta bilo dovoljno Anti Budimiru (29) da zabije u debiju za Osasunu u La Ligi za koju igra na posudbi iz Mallorce.

Pokretanje videa...

Trening Hrvatske nakon Švicarske 03:23

Prošle je sezone Ante bio najbolji igrač Mallorce, zabio je 13 golova u prvenstvu, a sad je na pravi način krenuo u novom klubu. Za Osasunu je trebao debitirati još prije dva tjedna, ali je dobio korona virus. Ipak, unatoč virusu, za njega je listopad bio itekako sretan, na kraju je ispao mjesec iz snova.

- Došao sam u novi klub, debitirao sam za Hrvatsku, dobio sam sina Tomu, a sad sam posljednjeg dana listopada odmah zabio u debiju - javio nam se jutro poslije gola iz Pamplone naš napadač.

Za Crotone je zabijao protiv Milana na Giuseppe Meazzi, lani je zabio dva gola Barceloni na Nou Campu, a sad i bivšem dvostrukom finalistu Lige prvaka.

- Šteta samo što je taj gol bio za 1-2, na kraju su oni dali još jedan, ali naravno da sam zadovoljan svojom igrom u debiju. U srijedu mi se rodio sin Toma, ali ovo je gol za mene, za tatu, Tomi ću posvetiti neki drugi, samo neka raste - nasmijao se dobro raspoloženi i dodao:

- Ovaj će mi gol svakako biti među najdražima u karijeri, naravno, uz one protiv Barcelone.

Posao s Osasunom riješio se uoči utakmice sa Švicarskom, u kojoj je Ante u debiju u "kockastom", asistirao Mariju Pašaliću za pobjedu 2-1. Zatim je i zaigrao protiv svjetskih prvaka Francuza u Maksimiru, a onda se vratio i u Španjolsku i šokirao. Bio je pozitivan na korona virus.

- Testirao sam se uoči utakmice protiv Francuske i bio sam negativan. Dođem u Pamplonu i pozitivan - govori Budimir i nastavlja:

- Malo me mučio nos, mislio sam da sam prehladio protiv Švedske kad nisam igrao, bilo je dosta hladno, ali onda sam kratko i izgubio njuh. Temperaturu nisam imao. Možda se nisam dobro osjećao dan i pol dva. Sa suprugom sam došao u hotel i onda sam saznao da sam pozitivan. Moram pohvaliti osoblje hotela i klub. Dobili smo cijeli prvi kat. Ona je bila trudna, naravno, bili smo odvojeni, a ja sam drugi dan nakon testa na korištenje dobio teretanu i taj kat. Dug je oko 50 metara, pa sam po njemu, kad sam se osjećao bolje i trčao.

International Friendly - Switzerland v Croatia

To je sad iza njega, a pred njim je odgajanje Tome, novi golovi u La Ligi i hrvatska reprezentacije. Ako ovako nastavi, trebao bi biti među 23 igrača koja će ići na Euro.

- Ja u životu idem korak po korak. Što se tiče reprezentacije, sad samo razmišljam o tome da nam slijede tri utakmice u studenom. Dobio sam poziv, sad se nadam i vjerujem da ću dobiti priliku da igram, da priliku iskoristim na pravi način, a Euro je iduće ljeto. Tako da samo idem polako - rekao je za kraj Budimir.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja