Obavijesti

Sport

Komentari 38

Bundesligaš ponudio 3,5 mil. € za Belju. Bjelica je još ranije izvjesio cijenu za svog bisera

Bundesligaš ponudio 3,5 mil. € za Belju. Bjelica je još ranije izvjesio cijenu za svog bisera

Beljo je oduševio trenera Borussije Mönchengladbach, želi ga pod svaku cijenu dovesti već ove sezone, ali Osijek je jasan. Deset milijuna eura ili ne morate ni dolaziti

VIDEO

Još otkako je prije dvije godine stigao iz Cibalije, Osječani su bili svjesni kakvog su dijamanta dobili u Dionu Dreni Belji (19). Sa sjajnim fizičkim predispozicijama i briljantnom kontrolom lopte za jednog napadača od 195 cm, pretendirao je kao igrač za budućnost. Tehniku je istesao dok je u mlađim kategorijama igrao zadnjeg veznog, a upravo zbog svega toga mnogi ga uspoređuju sa Zlatanom Ibrahimovićem.

Pokretanje videa...

Osijek na pripremama 02:57

Za bijelo-plave debitirao je još kao 18-godišnjak i ukupno odigrao 38 utakmica te zabio devet golova. Bio je džoker s klupe, no na početku sezone bilo je jasno kako će se jako teško izboriti za minutažu pored Ramona Miereza i Mihreta Topčagića. Mladom igraču najbitnija je minutaža za razvoj, a to mu Nenad Bjelica nije mogao ponuditi pa su tražili klub u kojem će izbrusiti svoj neupitni talent. 

Osijek je rezultatom 2:1 pobjedio Goricu

Izbor je pao na Istru i bio je to pun pogodak. Trebalo je mladom napadaču neko vrijeme za prilagodbu, ustalio se u prvoj postavi, a kada je krenulo... Svi su vidjeli zašto su ga Osječani kupili prije dvije godine. Utrpao je 15 golova u 34 utakmice HNL-a i postao apsolutni hit prvenstva. 

Osječani su se mučili s realizacijom, najbolji strijelac bio je veznjak Mihael Žaper s pet golova i to dovoljno govori o njihovim napadačima. Taj problem bi u ovoj sezoni trebao riješiti sjajni Beljo koji je pokazao svoj talent i zablistao na Aldo Drosini. U prvom nastupu u novoj sezoni zabio je dva gola Gorici i pokazao kako je on rješenje za osječke golgeterske probleme. 

No, pitanje je hoće li ostati u klubu. Veliki interes vlada za stasitim napadačem Osijeka, pogotovo među bundesligaškim klubovima, a ovih dana sletjela je ponuda u Gradski vrt. Borussia Mönchengladbach je za osječkog 'boga vina' ponudila 3,5 milijuna eura, piše Forian Plettenbeg, dopisnik Sky Sportsa.

Ima li istine u ovome, teško je reći, ali jedno je sigurno. Mladi napadač na Transfermarktu vrijedi 4,5 mil. eura, a  Nenad Bjelica je još ranije izvjesio cijenu i jasno dao do znanja da svog dijamanta neće pustiti za manje od deset milijuna eura, a obzirom na njegove zahtjeve, na ponudu Borussije će se samo nasmijati.

Beljo je oduševio njihova trenera Daniela Farkea, želi ga pod svaku cijenu dovesti već ove sezone, ali Osijek je jasan. Deset milijuna eura ili ne morate ni dolaziti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti