Obavijesti

Sport

Komentari 5

Burton je uz Alissona, Livi uz Rebića, Pjanića, Boatenga...

Burton je uz Alissona, Livi uz Rebića, Pjanića, Boatenga...
2

Samo dvije menadžerske agencije daju po dvojicu igrača Dinama, ni jedna više od toga. Najzvučnije kolege ima Livaković, Gvardiol je s Portugalcima, Ivanušec kod Naletilića, Marin kod Bičanića, Petković kod Tarzana...

VIDEO

Vidio sam što je dolazak u Dinamo značio Daniju Olmu. Nadam se da će i meni. Klub mi je predstavio projekt koji mi se jako dopao, zato sam ovdje. A znam koliko je jaka Dinamova škola i koje je sve igrače dala.

Gotovo su copy-paste bile prve izjave dojučerašnjeg arsenalovca Robbieja Burtona (20) i mladog reprezentativca Argentine Matiasa Godoya (18) nakon dolaska u Zagreb.

Pokretanje videa...

Dinamo predstavio nove igrače 02:14

Nepobitna je činjenica da su Dinamovi europski rezultati i uspjesi hrvatske reprezentacije digli rejting kluba u ozbiljne visine. Ali svejedno se navijači i dalje pitaju kako je jedan perspektivni igrač Arsenala završio u Dinamu. Baš kao što su se (tada uz puno veću skepsu i teze da je riječ o odbačenom igraču, neperspektivnom) prije pet godina pitali za Danija Olma.

Burton: Arsenalu je bio šok kad sam rekao da ću u Dinamo
Burton: Arsenalu je bio šok kad sam rekao da ću u Dinamo

Nije to podvig skautske službe (nije neka mudrost uočiti kapetana mlade momčadi Arsenala), a teško da se Burton sam nudio Dinamu. Upućeni kažu da je velik posao, kao i kod Olmova dolaska, odradio Andy Bara.

A kao Burtonov agent na Transfermarktu vodi se agencija Football Capital. Koja vodi brigu o desetinama igrača mlađih od 22 godine, a od dokazanih asova tu su Liverpoolov golman Alisson Becker (vrijedi 90 milijuna eura), Wesley iz Aston Ville (30 mil.), Pedro iz Flamenga (15 mil.), Luiz Felipe iz Lazija, Matias Pellegrini iz Intera iz Miamija, Raul Albiol... Naveden je i Dario Šarić, koji ima putivnicu BiH i Italije i igra za Carpi.

Dinamo i Istra sastali se u 8. kolu HT Prve lige

A ostali dinamovci? Za razliku od nekih bivših vremena, sad su igrači razbacani po mnoštvu agencija. Štoviše, samo iz dvije dolaze po dva igrača. Hajrovića i Gavranovića vodi Soccer Mondial AG, koji vodi brigu i o Dušanu Tadiću, Djimsitiju, Dabburu... A Branko Hucika i njegov HBR drže Mislava Oršića i Sandra Kulenovića, uz neke korejske igrače, Rijekina Tibora Halilovića...

'Zvao i Beckham, ali htio sam Dinamo! Uh, tu je baš hladno'
'Zvao i Beckham, ali htio sam Dinamo! Uh, tu je baš hladno'

Najzvučnije kolege u menadžerskoj agenciji ima Dominik Livaković. Uz njega se kao članovi LIAN Sportsa vode Ante Rebić, Marko Rog, Josip Brekalo, Nikola Kalinić, Ante Ćorić, Stipe Perica, Napolijev Kalidou Koulibaly, Miralem Pjanić iz Juventusa, Luka Jović iz Reala, Filip Kostić, Cengiz Ünder, Nikola Milenković, Marcos Alonso, Marko Grujić, Jerome Boateng, Haris Seferović, Adem Ljajić, Alfred Finnbogasson, Jevgen Konopljanka, Samir Handanović, Lazar Marković... kao i treneri Ivan Leko i Maurizio Sarri. Menadžeri u toj agenciji su, među ostalima, Fali Ramadani, Marijan Buljat i Tomislav Erceg.

Joško Gvardiol je u "portugalskoj ergeli" Onsoccera, koji vodi karijeru Benficina Rafe Silve (vrijedi 30 milijuna eura), Portova Dioga Leitea, ali i bivših HNL-ovaca Filipa Krovinovića, Tina Borevkovića, Ive Pinta, Jeffersona... Suradnik te agencije je Marjan Šišić.

Emir Dilaver vodi se kao igrač Soccertalka GMBH, čiji je najvrjedniji igrač Hübner iz Hoffenheima, a suradnik je Alen Augustinčić. Mario Ćuže je u BGM Sportu kao i Pivarić, Fran Karačić, Mudražija..., a Stojanović i Kadzior u strogo su lokalnim agencijama.

Stojanovićev AR Sport Managment ima samo Slovence: Iličić, Verbič, Kurtić, Berić, Šporar..., kao i Rijekin trener Simon Rožman, a Kadziorov Profus Managment samo Poljake. Baš je Damian najvrjedniji, a tu je i bivši golman "plavih" Sandomierski.

Ameru Gojaku menadžer je otac Ahmet, a trojica su dinamovaca kod jakih hrvatskih samostalnih agenata. Marko Naletilić vodi Pašalića, Pjacu, Subašića... i Luku Ivanušeca. Antonio Marin je kod Miroslava Bičanića, kao i Brozović, Marijan Čabraja, Gabrijel Boban, Vinko Soldo, Silvio Anočić, trener Zoran Zekić..., a Bruni Petkoviću menadžer je Ivan Cvjetković 'Tarzan', u čijem su malom probranom društvu i Mario Mandžukić, Matej Mitrović, Jakov Puljić, Slavenovi Filipović i Goda, te Matej Jelić.

Lovru Majera vodi Andy Bara, a ostali igrači nemaju stalnog menadžera.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao