Obavijesti

Sport

Komentari 44

Bušilica za sve obrane svijeta: Glavom i desnom po 9 komada

Bušilica za sve obrane svijeta: Glavom i desnom po 9 komada
3

Mario Mandžukić u prosjeku zabije jedan gol svakih 109 minuta. Ove sezone zabio je devet puta glavom, devet desnom i pet lijevom nogom. Večeras igra s Arsenalom

VIDEO

U posljednjih šest utakmica u Bundesligi Bayern ima šest pobjeda, uz gol-razliku 26-2. Statističari su izračunali da su protivnici u tim utakmicama imali toliko šansi da bi Bayern svih šest dobio i da nije imao golmana! U njima je Mario Mandžukić zabio šest golova.

Hrvatski napadač prvi je strijelac lige sa 16 golova, jednim više od Lewandowskog, ali i dalje se mora nositi sa sumnjama. I sa samo jednim pitanjem: treba li on Bayernu kada dođe njegova “prva pratilja” iz Borussije?

- Tek smo Mandžukićevim ulaskom proigrali. Do tada nismo bili u izdanju iz prošlih utakmica - priznao je i Guardiola, jedan od onih koji su možda i najviše sumnjali u Mandžu.

Sad je, ako ništa drugo, barem jasno da Mandžo, čak i ako ode iz Bayerna, neće otići bilo kamo.

- Mandžukić? Ne, njega si ne možemo priuštiti - kaže sportski direktor Wolfsburga Klaus Allofs, čijoj je momčadi Mario zabio dva komada.

No golove nije slavio. Ne zato što mu je zabijanje golova gotovo postalo “običan dan u uredu” nego zato što je s druge strane stajala njegova bivša momčad. Nijemce je takav potez oduševio.

A Mandžo i Bayern su se u ovoj pobjedi i igrali brojkama. Bavarci su pobijedili 1-6, bila im je to 16. pobjeda zaredom, a Mariju Mandžukiću 16. gol u Bundesligi...

Nakon 36 odigranih utakmica Mandžo je na 23 gola. Uz 16 ligaških, zabio je dva u Ligi prvaka, tri u kupu te po jedan je zabio na klupskom svjetskom prvenstvu i u dresu reprezentacije. 

Zabio je ove sezone devet puta glavom, devet desnom i pet lijevom nogom

U prosjeku zabije jedan gol svakih 109 minuta, a glavom je zabio jednako kao desnom nogom, po devet golova. Ljevicom je pogađao pet puta. A sve to dovelo ga je do osmog mjesta u poretku za europsku Zlatnu kopačku. Iza njega su Agüero, Lewandowski, Benzema i - Leo Messi.

Svoju sjajnu seriju Mandžo će imati priliku nastaviti već večeras, u ogledu s Arsenalom u Ligi prvaka. Ove sezone zabijao je Viktoriji Plzen i CSKA-u, a “topnicima” je gol dao lani u Londonu.

- Bilo kakvo opuštanje je zabranjeno! Prepustimo li inicijativu Arsenalu, nećemo ići u četvrtfinale - otkrio je Guardiola recept za branjenje londonskih 2-0.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'
Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...
TEŠKI DANI

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...

Igrači dva mjeseca nisu dobili u plaću pa su odlučili štrajkati i ne dolaziti na treninge. Takva odluka će biti na snazi dok klub riješi dug prema njima, ali pitanje kako će to napraviti obzirom da je račun u blokadi