Obavijesti

Sport

Komentari 79

MVP Tudor: Čekao sam grešku golmana, a asistrao - slučajno

MVP Tudor: Čekao sam grešku golmana, a asistrao - slučajno
2

Nisu nas podcijenili. Možda smo ih iznenadili u prvom poluvremenu gdje smo imali kvalitetan gard, gdje smo bili agresivni i dobro stajali. U drugom dijelu je Meksiko zaigrao bolje, smatra Čačić

VIDEO

Hrvatska nogometna reprezentacija šokirala je 60 tisuća meksičkih navijača i pobijedila Meksiko 2-1 na prijateljskom susretu u Los Angelesu. Ovakav rasplet možda i ne bi bio čudan da na Coliseum nismo doputovali u desetom sastavu.

Strahovali smo od debakla. I seniorska reprezentacija nije znala kako s Meksikom, ali Kalinić, Šunjić, Škorić, Jedvaj, Tudor, Čop i društvo otkrili su način kako s njima.

- Nisu nas podcijenili. Možda smo ih iznenadili u prvom poluvremenu gdje smo imali kvalitetan gard, gdje smo bili agresivni i dobro stajali. U drugom dijelu je Meksiko zaigrao bolje, ali nedovoljno za preokret - rekao je nakon utakmice hrvatski izbornik Ante Čačić pa dodao:

- Nažalost, nismo mogli dovesti najbolje igrače, ali ova momčad je preživjela i zbog toga je nagrađena. Neizmjerno sam sretan upravo zbog ovih igrača koji su pokazali da su s pravom došli ovdje. Ušutkali smo nevjerne Tome koji su nas ispratili iz Hrvatske sa skepsom. Priliku su dobili igrači iz klubova koji rijetko imaju takvu čast obući hrvatski dres i pokazali su s kakvom strašću nose taj dres. Za to su nagrađeni lijepom pobjedom koja će ostati upisana u povijest jer se radi o prvom gostovanju Hrvatske u Sjevernoj Americi.

Meksiko?

- Dobra je to momčad, posebno su opasni po krilima i ovaj poraz ih neće uzdrmati.

Odličnu utakmicu odigrao je Fran Tudor.

- Presretan sam zbog svoje izvedbe i izvedbe cijele momčadi. Na kraju smo zasluženo pobijedili 2:1 zahvaljujući odlično odigranom prvom poluvremenu. Meksiku smo prepustili inicijativu te čekali priliku iz pogrešaka i protunapada - sažeo je Tudor za HNS.

U 36. minuti asistirao je povratnom loptom kapetanu Čopu za vodstvo, a samo minutu poslije presjekao je dodavanje meksičkog braniča svom golmanu i postigao drugi gol Hrvatske.

- Danas sam ja bio taj igrač, a u nekoj idućoj utakmici bit će to netko drugi. Na meni je da radim i dajem svoj maksimum, a netko to valjda gleda i nagrađuje me. Kod prvog sam gola vidio da će Šunjić ubaciti i izbjegao sam zaleđe te i pomalo napamet dao povratnu loptu, znajući da će Santini ili Čop biti na pravom mjestu, a kod drugog sam imao osjećaj da će meksički branič vratiti golmanu i isplatio mi se sprint od 50 metara. Na kraju je ušla - prepričao je.

Kakav je bio dogovor uoči utakmice?

- Dogovorili smo se dati sve od sebe na terenu, posebno stoga što je nekima ovo bila zadnja utakmica u sezoni. Plan je bio stati u čvrsti blok, ostaviti srce na travnjaku i pokazati kako se igra za Hrvatsku. Pokazali smo najbolje što imamo - rekao je Fran Tudor poslije utakmice.

Duje Čop premijerno je nosio kapetansku vrpcu oko ruke.

- Izrazito sam ponosan na ove momke i na ovu utakmicu. Nitko nije očekivao ovakav rasplet, ali mi smo vjerovali - svaki smo dan razgovarali o tome. Odlično smo ušli u utakmicu i radili sve ono što jedna momčad treba raditi, prvenstveno pomagali svojim suigračima - rekao je poslije susreta.

- U ovakvoj utakmici može se samo uživati, tako smo se dogovorili i uoči početka u svlačionici, da će se Meksikanci morati dobro oznojiti žele li nas pobijediti. Pokazali smo da imamo širok kadar, veliku kvalitetu i da u svakom trenutku može pobijediti svakoga - dodao je Čop.

Hrvatska je dva pogotka prednosti stekla u prvom dijelu, a u drugom je Meksiko s najboljim igračima krenuo u lov na poravnanje.

- Meksiko je dominirao u drugom poluvremenu, mogli su zabiti i drugi pogodak za izjednačenje, ali to ne bi umanjilo vrijednost našeg nastupa. Ipak, ovako je slađe - zaključio je Duje Čop.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 79
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom