Obavijesti

Sport

Komentari 81

Čačić: Inzistirao sam da cijele pripreme odradimo u Hrvatskoj

Čačić: Inzistirao sam da cijele pripreme odradimo u Hrvatskoj
1

Hrvatski izbornik Ante Čačić 24 dana prije utakmice s Turskom na Europskom prvenstvu u Francuskoj okuplja reprezentativce.. Cijele pripreme reprezentacija će odraditi u Hrvatskoj

VIDEO

Točno u podne danas kreće “operacija Francuska”. Počinju pripreme za Euro u zemlji u kojoj je Hrvatska prije 18 godina bila treća na svijetu.

Ante Čačić davno je najavio - naš je cilj u Francuskoj ponoviti uspjeh “vatrenih”. Na pripreme dolaze 22 igrača, kasnije će doći Modrić, Kovačić, Rakitić, Srna i Mandžukić. Hrvatska će u Maksimiru trenirati u petak i subotu, a od nedjelje se seli u Sveti Martin na Muri.

Ondje je u srijedu bio izbornik Ante Čačić.

- Sve je spremno za naš dolazak. Zadovoljan sam uvjetima koji nas tamo čekaju - rekao nam je Čačić, koji je promijenio praksu.

“Kockasti” se za veliko natjecanje neće spremati u inozemstvu. Nakon Svetog Martina na Muri ići će u Rovinj.

- Imamo te dvije odlične destinacije. Htio sam da se pripremamo među našim narodom, da se družimo s njima i da osjetimo njihovo bilo prije početka Eura. Bolje je da se pripremamo kod kuće - kaže Čačić.

Iza njega su tjedni i mjeseci studiranja protivnika, sati i sati razmišljanja o popisu igrača koje je pozvao na pripreme.

- Ni sam ne znam koliko sam sati dnevno provodio razmišljajući i slažući sliku u glavi. Nema sumnje, na pripreme sam pozvao sve najbolje što imamo u ovom trenutku - rekao je izbornik, koji je, naravno, nakon oštrog istupa prekrižio Dejana Lovrena za nastup u Francuskoj.

- Već mjesecima liježem i budim se s mišlju o Euru - dodaje Ante.

Manje-više, konsenzus o popisu je postignut. Zamjerke nisu imali niti bivši izbornici. Čačić u glavi vjerojatno ima imena 21 ili 22 igrača, ostale su mu tek jedna ili dvije dvojbe. Najvažnije je da na konačni popis ne utječu ozljede.

Tjednima je izbornik posjećivao naše igrače. Kad ga pitate je li u gužvi, uvijek će odgovoriti da je.

- Sad ste u velikoj gužvi. Što će tek biti kad budete pripremali taktiku za četvrtfinalnu utakmicu na Euru - upitali smo izbornika.

- Tad će mobitel biti ugašen - rekao je nasmijani Čačić, kojega optimizam nikad ne napušta.

Ima Ante gard, nema što. Netko bi na opasku o četvrtfinalu Eura odgovorio da idemo korak po korak, ali ne i naš izbornik. Svjestan je da Hrvatska od 2008. godine nije igrala u nokaut-fazi velikog natjecanja, ali svakim svojim istupom sugerira kako uopće ne sumnja da ćemo u Francuskoj doći barem među 16.

Igrači će nakon prvog dijela priprema i utakmice s Moldavijom u Koprivnici dobiti dva slobodna dana. Iduću će subotu Čačić do Milana podržati Modrića i Kovačića u finalu Lige prvaka protiv Atletica.

Popis kandidata za Euro objavili su i naši protivnici u skupini. Vicente del Bosque šokirao je španjolsku javnost time što nije pozvao zvijezde poput Fernanda Torresa, Diega Coste i Juana Mate.

Doista, hrabra odluka.

- On najbolje od svih u Španjolskoj zna koga je trebao pozvati. Uopće ne sumnjam u njegov odabir. Njegovo je pravo, baš kao i pravog svakog izbornika, pozvati igrače koji su za njega u tom trenutku najbolji - brani kolegu s klupe prvaka Europe hrvatski izbornik Ante Čačić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 81
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren

PAYET GA "POKUPIO" Cristiano Ronaldo ozbiljno je ozlijedio koljeno već u devetoj minuti pariškog finala nakon starta Dimitrija Payeta. Ponajbolji nogometaš svijeta morao je izaći iz igre

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima
VIDEO

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima

BJEŽI OD MENE Deschamps, Griezmann i ostali pri izlasku na teren Stade de Francea borili su se s navalom - moljaca. Lijepe se na korner-zastavice, golove, reklame...
Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu
IGRAČI U STRAHU

Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu

Nekoliko metara od hotela u kojem je smještena francuska nogometna reprezentacija ostavljena je sumnjiva torba. Francuska policija ju je raznijela, a kasnije se ispostavilo da je bila lažna uzbuna