Obavijesti

Sport

Komentari 46

Ante Čačić: Nažalost, Darijo Srna je tip koji ne mijenja stav

Ante Čačić: Nažalost, Darijo Srna je tip koji ne mijenja stav
5

REKORDER Darijo Srna ima 20 nastupa više od Pletikose, prvog sljedećeg na listi, bio je kapetan u 20 utakmica više nego Boban, ali sad mu je dosta. Odlazi iz ‘kockastih’ nakon 14 godina...

VIDEO

Kao mladi igrači Darijo Srna i ja znali smo se iz okršaja Dinama i Hajduka, često smo se znali i zakačiti, ali kad smo došli u reprezentaciju, odmah smo ‘kliknuli’. Svaka mu čast na svemu što je dao za Hrvatsku, kaže Jerko Leko.

Prošlo je gotovo 14 godina od prve Srnine utakmice za Hrvatsku, bilo je to u prijateljskom ogledu protiv Rumunjske u studenom 2002., a do danas je sakupio 134 nastupa. Najviše od svih. Pitanje je hoće li ga ikad itko dostići.

- Drago mi je što sam baš ja bio izbornik koji ga je prvi prepoznao i uveo ga u reprezentaciju. Njegovo napuštanje reprezentacije velik je gubitak jer je mogao još itekako pomoći. Vidjelo se to u utakmicama koje je igrao u Francuskoj - kazao je Otto Barić, prvi Srnin izbornik.

Dočekao je i ispratio još i Kranjčara, Bilića, Štimca te Kovača, a na odlazak se odlučio u eri Ante Čačića.

- Čuli smo se porukama i dogovorili se da će me Darijo nazvati. Želim izravno od njega čuti da je odlučio otići. Bit će mi jako žao ako je prelomio da definitivno napusti reprezentaciju, no znate da je on oproštaj najavio još prije Francuske i očito je odlučio držati do svoje riječi - rekao je izbornik Čačić.

Odigrao je Srna četiri Eura i dva SP-a za Hrvatsku, bio je bek koji je zabio 22 gola, ali i maksimalni pozitivac.

- U reprezentaciji uvijek imate neke kojima ništa nije po volji, koji kukaju, stalno im nešto smeta, ali Srna nikad nije bio takav. Uvijek je dizao atmosferu, zbijao šale i bio pravi pozitivac. Između ostaloga, i zato je toliko dugo bio jedna od ključnih karika reprezentacije - vjeruje Jerko Leko.

Na boku će ga zamijeniti Šime Vrsaljko, a kao kapetana... Prvi na listi su Modrić i Ćorluka, tko god to bude, neće biti lako uskočiti u Srnine cipele.

Debi sa sedmicom

U pobjedi 1-0 protiv Rumunjske 20. studenog 2002. odigrao je svih 90 minuta i asistirao za pobjednički gol Tomislava Marića. Nosio je broj 7, kasnije je nosio 2, a u zadnjoj fazi omiljeni 11.

Zabio prvi kad i Pršo

Prvi gol za Hrvatsku zabio je u pobjedi 4-0 protiv Belgije u ožujku 2003. U istoj je utakmici debitirao i prvi gol za Hrvatsku zabio Dado Pršo.

Vihor s desna koji zabija dvaput...

Dva gola prvi put je zabio Bugarskoj (2-2) u jesen 2004. To je ponovio još jedanput, u prijateljskom ogledu s Bosnom i Hercegovinom na Koševu (5-3) u ljeto 2007.

Jedino je on zabio Turcima

Srna je jedini naš igrač koji je zabio penal protiv Turske u četvrtfinalu EP-a 2008. Najteži mu je to poraz u ovih 14 godina...

EURO 2008 Poljska-Hrvatska

Bilić ga otjerao pa mu dao traku

Kad je s Balabanom i Olićem otišao u čuvenu Fontanu, Bilić ga je poslao kući. Dvije godine poslije Srna mu je postao kapetan.

srna

Euro u suzama za kraj priče...

Očeva smrt Srni je obilježila posljednji Euro, njegove suze uoči Češke dirnule su cijelu naciju, a plakao je i nakon ispadanja...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu