Obavijesti

Sport

Komentari 356

Ante Čačić: Hrvatska je imala peh, ne pobjeđuje uvijek bolji

Ante Čačić: Hrvatska je imala peh, ne pobjeđuje uvijek bolji
2

Ostaje žal, ali odigrali smo dobru utakmicu. Otvorila nam se prilika u ždrijebu, ali imali smo dosta peha. Bili smo prvi u skupini, a dobili smo najtežeg protivnika, rekao je Čačić

VIDEO

Funkcioniralo je sve osim što nismo zabili gol. Imali smo 120 minuta kontrolu, nismo im dozvolili niti jednu priliku osim te jedne iz koje smo kažnjeni. Portugal je igrao na kontre i polukontre, s osam igrača iza lopte, rekao je Ante Čačić nakon šokantnog poraza u 117. minuti utakmice.

- Ostaje žal, ali odigrali smo dobru utakmicu. Otvorila nam se prilika u ždrijebu, ali imali smo peh. Bili smo prvi u skupini, a dobili smo najtežeg protivnika. Ponekad momčad koja je bolja ne pobijedi, to je bilo na ovoj utakmici. Ako smo dosad mi bili pritajeni favoriti za osvajanje Eura, sad su to Portugalci - dodao je izbornik.

- Napravili smo jednu pogrešku i tu smo kažnjeni. Imali smo više prilika, veći posjed... Ne pobjeđuju uvijek bolji. Jedini ključ je bio taj što je Portugal zabio, mi nismo. Imali smo puno više prilika, bolje smo igrali, nametnuli smo se, ali na kraju nismo uspjeli - rekao je Čačić.

Mnogi mi zamjeraju što je dugo čekao sa zamjenama. Predugo. Prvu je obavio tek u 88. minuti kada je umjesto Mandžukića uveo Kalinića, a drugu u 110. minuti kada je umjesto Rakitića ušao Pjaca koji je reagirao sjajno.

- Kalinić i Pjaca su u utakmicu ušli u samoj završnici kada su svi igrači već bili umorni i očekivao sam da će napraviti nešto. Teško mi je sada reći je li mi žao što ih nisam ranije uveo, to se nikad neće znati - dodao je izbornik.

Neće biti lako izboriti SP

U Francuskoj smo odigrali četiri zaista vrhunske utakmice, šteta što nas nije pratio i rezultat. Čestitam igračima na zalaganju, htijenju i kvaliteti, kaže Čačić i nastavlja:

- Sada nam preostaje odmoriti se jer nas za mjesec i pol dana čekaju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Imamo tešku skupinu, a samo pobjednik ide dalje. Mi imamo i hendikep što ćemo dvije domaće utakmice igrati bez gledatelja, ali nadam se da ćemo smoći snage i motiva da se izborimo za SP.

Anketa: Tko je kriv za poraz?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 356
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren

PAYET GA "POKUPIO" Cristiano Ronaldo ozbiljno je ozlijedio koljeno već u devetoj minuti pariškog finala nakon starta Dimitrija Payeta. Ponajbolji nogometaš svijeta morao je izaći iz igre

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima
VIDEO

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima

BJEŽI OD MENE Deschamps, Griezmann i ostali pri izlasku na teren Stade de Francea borili su se s navalom - moljaca. Lijepe se na korner-zastavice, golove, reklame...
Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu
IGRAČI U STRAHU

Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu

Nekoliko metara od hotela u kojem je smještena francuska nogometna reprezentacija ostavljena je sumnjiva torba. Francuska policija ju je raznijela, a kasnije se ispostavilo da je bila lažna uzbuna