Obavijesti

Sport

Komentari 73

Čačić otkrio tko je na odlasku iz Dinama i dodao: Oršić? Teško je staviti svu trojicu od početka...

Čačić otkrio tko je na odlasku iz Dinama i dodao: Oršić? Teško je staviti svu trojicu od početka...
9

Znali smo tko će pucati penale, a Lovri Kaliniću možemo zahvaliti što se utakmica tako odlučivala. Ali puno ćemo stvari dodatno brusiti, a s Josipom i Boškom Šutalom nećemo riskirati dok ne budu fit

VIDEO

Prvi trofej sezone pripao je Dinamu! 'Modri' su u lutriji jedanaesteraca bili s(p)retniji od hajdukovaca i osvojili sedmi hrvatski Superkup. Hajduk je ostao na pet.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Torcidin 'bili vlak' za Zagreb 01:09

- Moram zahvaliti igračima i čestitati našim navijačima, bio je prekrasan dekor, ali i gostujućim navijačima. Bez tribina nema pravog poticaja na terenu. Tek smo krenuli u sezonu i utakmica je, s obzirom na to, bila gledljiva. Bili smo podjednaki u prvom dijelu iako smo mi imali šansu Petkovića. Zahvaljujući Kaliniću, utakmica je otišla do penala. Ali tu smo bili koncentrirani i zasluženo uzeli trofej - rekao je trener Dinama Ante Čačić.

Dinamo i Hajduk u utakmici Superkupa na stadionu u Maksimiru

Drmić krenuo u napadu?

- S obzirom na to da nije bilo puno pripremnih utakmica i imamo dosta igrača u rosteru, morali smo vidjeti kako ćemo funkcionirati u određenim utakmicama. Odlučio sam krenuti s Drmićem, bili smo opasni, ali imamo dosta posla. I s Ljubičićem je to dobro izgledalo. Konkurencija je na svim pozicijama jaka.

BBB-i uputili poruku uz izgorjelu 'krpu': 'Ako smo ovo napravili sebi, što ćemo onda tek vama?'
BBB-i uputili poruku uz izgorjelu 'krpu': 'Ako smo ovo napravili sebi, što ćemo onda tek vama?'

Europa?

- Imamo jako puno utakmica, praktički stalno srijeda - nedjelja. Naravno da su najvažniji srpanj i kraj kolovoza, to je ono što hrani Dinamo i koristi svim hrvatskim klubovima. Nadam se da će i ostali napraviti što treba da se domognemo grupne faze u europskim kupovima, to bi za našu ligu bila velika stvar.

Zagreb: Trener Dinama Ante Čačić

Dinamo u petak otvara novu HNL sezonu protiv Lokomotive koje je 'modrima' u prošloj sezoni 'otkinula' sedam bodova.

- Da, teška utakmica upravo iz tog razloga, ali moramo se prešaltati. Sutra je slobodan dan i od ponedjeljka kreće priprema za Lokomotivu.

Vaši dojmovi utakmice?

- Moram čestitati igračima na zasluženo osvojenom trofeju. S obzirom da je prva utakmica i nama i Hajduku, moramo biti zadovoljni. Prvo poluvrijeme smo bili u egalu, ali smo imali bolju priliku, u nastavku smo dominirali no utakmice je zbog Lovre Kalinića otišla do penala. Tu smo pokazali mirnoću. Sutra imamo slobodan dan, čeka nas crna mačka Lokomotiva, pa nemamo vremena za slavlje. Ovo mi je drugi Superkup, jedan sam osvojio s Mariborom, ali zasluge idu igračima. Probali smo neke stvari koje ćemo raditi u budućnosti.

Dinamo je pojačao ritam u poluvremenu...

- Nismo u prvom dijelu dobro stajali u sredini, razvukli su nas, ali tek smo zakoračili u natjecateljski ritam. Izlazimo tek iz priprema, ni mi ni Hajduk nismo na nivou na kojem ćemo biti.

Suradnja Drmića i Petkovića, Oršića na klupi?

- Teško je sve staviti unutra, svu trojicu. Zadovoljan sam njihovom suradnjom, igrali su 20-ak minuta zajedno u Sloveniji na pripremama, bio sam znatiželjan kako će to izgledati. Nisam nezadovoljan, ali imamo dosta posla. Hajduk je malo veći podražaj, pa me zanimalo kako će to s njima funkcionirati. Hajduk? Bili su korektni, nisam očekivao da će biti slabi, bili su vidno motivirani, ali smo se nametnuli u nastavku i bili bolji.

Jeste znali tko će pucati penale ili?

- Unaprijed smo znali tko će pucati penale, jučer smo ih izvodili na treningu.

Imate slatke brige oko početne postave...

- Imamo zavidnu kvalitetu, ali i prevelik broj igrača. Sve su to dobri igrači, imamo neke ponude, prijelazni rok je do 31. kolovoza, ali želimo se dovesti na 22-23 igrača uz neke mlađe. Imena? Nema imena. Evo, ima nešto oko Andrića i Jurića koji bi trebao na posudbu u Goricu.

Ludnica na Maksimiru: Dinamo nakon lutrije penala osvojio Superkup i prvu titulu u sezoni!
Ludnica na Maksimiru: Dinamo nakon lutrije penala osvojio Superkup i prvu titulu u sezoni!

Robert Ljubičić?

- On je vezni igrač, osmica, ima dobru lijevu nogu. Motoričan je i izdržljiv, razumije igru, zanimalo me kako može pokriti lijevog beka. Mogu biti zadovoljan, zna rasteretiti druge igrače, voli igrati od noge do noge. Na njega se može računati, ali na toj poziciji imamo još igrača. Robert će konkurirati i u sredini terena.

Igra u drugom dijelu?

- Bili smo neefikasni, ali puno razloga za to moramo tražiti u Lovri Kaliniću. Bio je bravurozan, nešto smo i promašili cijeli gol. Ali, ulazili smo u šanse, nije beznačajno što smo tek zakoračili u natjecateljski period, puno ćemo stvari dodatno brusiti. Bit ćemo još bolji i tečniji, smanjiti tehničke greške. Zadovoljan sam za prvu utakmicu, bilo je dobro.

Hoće li Josip Šutalo konkurirati za Lokomotivu?

- Josip Šutalo će konkurirati kada bude potpuno fit, nećemo ni s njim ni s Boškom Šutalom riskirati da ne izostanu na dulji period. Odgovore ćemo dobiti kroz sljedeća tri-četiri dana.

Dva poluvremena & dva lica: Ljubičić je veliko pojačanje, a grijeh je ostaviti Oršića na klupi
Dva poluvremena & dva lica: Ljubičić je veliko pojačanje, a grijeh je ostaviti Oršića na klupi
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 73
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'
DOČEK DINAMOVACA

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'

ZAGREB - Nekoliko stotina navijača poslije 1 sat u noći dočekalo je momčad Dinama po povratku iz Rijeke. Pjevali su igrači, nazdravljali pivom i veselili se, a među najglasnijima je bio Stefan Ristovski, bivši igrač Rijeke, koji je s bakljom u ruci zapjevao "Bit će Rijeka k***c šampion!". Istu je pjesmu pjevao 2017., ali je tad umjesto Rijeke spominjao Dinamo. Boysi su ispalili arsenal pirotehnike.

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom
Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede
DVOMETRAŠ IZ NOVE BILE

Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede

Prema Transfermarktu vrijedi 600.000 eura. Sergej Barbarez, novi izbornik BiH, pozvat će ga za prijateljske utakmice s Engleskom i Italijom u lipnju