Obavijesti

Sport

Komentari 27

Čačićeve slatke brige: Poslije Mandže, zabio i Nikola Kalinić

Čačićeve slatke brige: Poslije Mandže, zabio i Nikola Kalinić
1

Nikola Kalinić još je jednom potvrdio sjajnu golgetersku formu golom u dresu Fiorentine na gostovanju kod Sampdorije za pobjedu 2-0 i dijeljenje vrha ljestvice...

VIDEO

Odličan dan u uredu za dvojicu hrvatskih reprezentativnih napadača. Mario Mandžukić danas je zabio u slavlju Juventusa kod Empolija, a gol je, uz gostujuću pobjedu, upisao i Nikola Kalinić.

Solinjanin je zabio za konačnih 2-0 Fiorentine kod Sampdorije, čime se njegov klub izjednačio s Interom na vrhu ljestvice. Bio mu je to sedmi prvenstveni gol i osmi u službenim utakmicama otkako je ljetos iz Dnjipra stigao među "viole".

Od sedam ligaških golova, Kalinić ih je čak šest zabio na gostovanjima, čime je uvjerljivo prvi strijelac Serie A. Za usporedbu, najbliži pratitelji po tom kriteriju imaju tri gola na kontu.

Igrala se 58. minuta kad su Josip Iličić i Kalinić odigrali kombinaciju na lijevoj strani šesnaesterca nakon koje je hrvatski Slovenac poslužio Kalinića na petercu i nije mu bilo teško poslati loptu u praznu mrežu.

Asistent Iličić bio je strijelac prvog gola Fiorentine iz penala u 10. minuti. I on je u sjajnoj golgeterskoj formi, bio mu je to treći gol u svega četiri dana nakon što je dvaput poentirao na gostovanju kod poljskog Lecha u Europskoj ligi.

Kalinić je na terenu proveo svih 90 minuta, a Milan Badelj igrao je do 74. minute. Ante Rebić ostao je neiskorištena rezerva.

Serie A, 12. kolo:

  • Sampdoria - Fiorentina 0-2
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače