Obavijesti

Sport

Komentari 58

Caktaš: Da sam još u Hajduku vjerojatno bi bio pozvan za EP

Caktaš: Da sam još u Hajduku vjerojatno bi bio pozvan za EP
1

Nelogično je da sam bio dio reprezentacije dok sam igrao u HNL-u, a kad sam otišao u puno jaču rusku ligu, da više nisam u kadru. Čini mi se da bih vjerojatno i dalje bio da sam ostao u Hajduku, kaže Caktaš

VIDEO

Mijo Caktaš u siječnju je napustio Hajduk i otišao u Rubin iz Kazana, a nakon polusezone u Rusiji vratio se kući zadovoljan. Jedanaest odigranih utakmica, jedan gol i dvije asistencije, ne otkrivaju sve ono dobro što je Mijo napravio.

- Najvažnije je da sam se dobro snašao, da sam odmah počeo igrati i bio standardan. To mi vrijedi više od svega, jer sam napravio solidan temelj uoči naredne sezone, u kojoj planiram napraviti novi iskorak - javio se Mijo s odmora na makarskoj rivijeri.

Ipak, temelj koji je napravio morat će proći još jednu provjeru.

- Trener Valerij Čalji dobio je otkaz, čekamo novog trenera i par pojačanja, pa ćemo vidjeti što i kako dalje. Meni se sviđa u Rusiji, liga je jaka, tako da vjerujem da ću u njoj još napredovati, ali moram vidjeti kakvi su planovi novog trenera.

Liga je jaka, ali očito nedovoljno jaka da Mijo zadrži reprezentativni status kod izbornika Čačića.

- Ne znam što bih rekao. Nelogično je da sam bio dio reprezentacije dok sam igrao u HNL-u, a kad sam otišao u puno jaču rusku ligu, da više nisam u kadru. Čini mi se da bih vjerojatno i dalje bio među kandidatima da sam ostao u Hajduku, ali što da radim. Žao mi je, još sam mlad, nadam se da će za mene još biti prilike - kaže Caktaš, čiji je Rubin igrom slučaja u zadnjem kolu izravno odlučivao o prvaku Rusije.

- Igrali smo kod kuće protiv CSKA, bili smo ravnopravni, no izgubili smo zbog jedne pogreške naše obrane. Momčad poput CSKA to odmah kazni. Mi nismo imali što izgubiti, osim obraza, zato smo pošteno odigrali, jer da smo mi pobijedili ili odigrali neodlučeno, prvak bi postao Rostov - pojasnio je Mijo i dodao:

- Mi smo na koncu ostali u sredini ljestvice. Mogli smo i bolje od toga, ali ne možemo biti nezadovoljni. Klub se stabilizirao i sada se s novim trenerom i par pojačanja očekuje i novi iskorak u sljedećoj sezoni.

Na odmoru u Promajni Mijo će provesti narednih 20-ak dana, a nakon toga počinju pripreme za novu sezonu.

Obitelj je meni uvijek na prvom mjestu, zato ću dio odmora provesti sa suprugom i djecom u Promajni, dio u mom Dugopolju, ali vrlo brzo moram početi s pripremama. Nema baš previše vremena, želim sezonu dočekati maksimalno spreman, jer samo maksimalno spreman mogu izboriti poziciju. Ruska liga je iznimno jaka, naporna, nisu u pitanju samo utakmice, nego i putovanja, tako da samo najspremniji mogu izdržati sve te napore - zaključio je Caktaš.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...
Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener