Obavijesti

Sport

Komentari 61

Caktaš i Andrijašević: Iz druge lige do reprezentacije Hrvatske

Caktaš i Andrijašević: Iz druge lige do reprezentacije Hrvatske
3

'Njihova kvaliteta nikad nije bila sporna, samo im je bilo potrebno vrijeme da sazriju i da se razviju u vrhunske igrače. Reprezentativni poziv im je najbolja nagrada za trud'

VIDEO

Popisu kandidata za ogled sa Štimčevim izabranicima, na kojem su se među ostalima našli i igrači Hajduka Franko Andrijašević i Mijo Caktaš, posebno se obradovao njihov nekadašnji trener Ante Miše.  Obojica su do prošle zime igrali pod njegovom komandom na posudbi u Dugopolju.  

- Mnogi igrači se ne snađu na posudbama, izgube samopouzdanje i potonu, no Franku i Miji posudba je itekako koristila. Dobili su konstantu treninga i nastupa i zato su lako prebrodili povratak u Hajduk - rekao je Miše.

Ne iznenađuje ga što su obojica u nepunih godinu dana stigli od druge lige do reprezentacije. 

- Njihova kvaliteta nikad nije bila sporna, samo im je bilo potrebno vrijeme da sazriju i da se razviju u vrhunske igrače. Reprezentativni poziv im je najbolja nagrada za uloženi trud, a ja sam posebno ponosan što sam dao obol njihovim dobrim igrama i napretku, za koji sam uvjeren da neće na ovome ostati - kaže Miše, koji u prvi plan ističe njihovu zrelost i radišnost. 

- Obojica su kvalitetne osobe, maksimalno su se trudili na svakom treningu, a ponašali su se od prvoga dana kao pravi profesionalci. Nije im bilo teško ni dodatno raditi, a jako puno vremena proveli smo i u razgovoru. Obzirom da sam bio igrač i trener u Hajduku, dobro sam znao što im treba, a oni su slušali savjete. Na koncu im se to i isplatilo i zato su najbolji primjer drugim igračima kako se napornim radom može uspjeti.  

I nisu jedini, njihov put od druge lige do reprezentacije gotovo je identičan putu koji je prošao i Ivan Runje, samo mladi stoper nije do reprezentativnog dresa stigao iz Dugopolja preko Hajduka, nego od Mosora, preko danskog Nordsjaellanda. Iz bazena u Dugopolju u reprezentaciju je stigao i njihov suigrač iz Hajduka Josip Radošević. 

Miše o Andrijaševiću 

Franko je kompletan igrač, može igrati na svim pozicijama u veznom redu, a posebno je opasan iz drugoga plana. Iznimno je snažan, jak u duelu, dobro igra s obje noge, ima dobar skok i šut i odličan osjećaj za prostor. On ulaže puno u sebe, a velika prednost mu je što mu otac Stipe, koji je bio vrhunski igrač, može pomoći savjetom.

Miše o Caktašu

Mijo je moderan napadač, koji voli s krilne pozicije ulaziti u sredinu. Sjajan je dribler, jak u duelu iako se to ne bi reklo po njegovoj građi. Iako igra daleko od gola, postiže puno golova, što je jako dobro. Mijo još uvijek nema kontinuitet dobrih igara, no dobro je što mu trener daje povjerenje i forsira ga, kontinuitet nastupa će mu jako koristiti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku