Obavijesti

Sport

Komentari 41

Caktaš: Neradnici i jadnici, sram vas bilo! Želim pomoći ovoj baki

Caktaš: Neradnici i jadnici, sram vas bilo! Želim pomoći ovoj baki

Baki Mariji Ikač (86) iz Kolarovine kraj Benkovca su lopovi ukrali 400 litara vina dok je čuvala ovce. Šteta je više tisuća kuna, a na sve je reagirao i kapetan Hajduka Mijo Caktaš...

Mijo Caktaš je jedan od onih koji rijetko istupa u javnosti. Rijetko kada ćete vidjeti njegove intervjue, ali zato je ovaj put odlučio reagirati na nepravdu. 

POGLEDAJTE VIDEO: Baki su ukrali vino

Pokretanje videa ...

Baki Mariji ukrali vino 01:12

Priču o baki Mariji Ikač iz Kolarine kraj Benkovca koju su objavila 24sata prozujala je Hrvatskom. Marija nam je otkrila da su joj lopovi ukrali 400 litara vina.

- Ja sam vam jadno staro čeljade, meni znaju kad sam doma, kad nisam i gdje sam. Otišla sam gonit' ovčine, a kad sam se vratila, vina nije bilo. Nisam ja jadna ni primijetila odmah.. sad nemam za goste, ako mi tko dođe. Da mi barem vino vrate - rekla je 86-godišnja baka.

Mnogi su osudili lopove koji su to napravili, već su se neki javili i za pomoć, a među njima je i kapetan Hajduka Mijo Caktaš. Nekoliko korisnika je na Facebooku omalovažavalo baku s posprdnim komentarima pa je Caktaš odlučio reagirati.

Caktaš je objavio komentar na Facebooku i ponudio pomoć baki.

- Neradnici i jadnici, sram vas bilo. Podrška za staricu, kao što si i sama rekla: Ja sam vam staro čeljade. Zbog toga vas molim kontakt ili bilo što da se pomogne ovoj ženi i da joj se uljepšaju blagdani i Božić - komentirao je kapetan Hajduka objavu Dalmatinskog portala.

Zagreb: Hrvatski Telekom Prva liga, 30. kolo, NK Lokomotiva - HNK Hajduk

Lopova traže. I baka Marija bi ga rado upoznala. Oči joj se vlaže dok nas vodi u konobu gdje joj stoji vino u bačvama od inoxa.  Otvara dvostruka vrata, metalna i drvena. Pitamo jesu oba provalili.

- Ova su mi bila ostala otključana. Sve su izlili, ni kap nije ostala.. Puno mi je to vino vridilo. Nisam bila doma, jer da jesam, ne bi ga odnijeli! Ja bi njih štapom, bilo čime, ali ne bi ga uzeli, jer krvavo se to stječe. Sama sam  vinograd radila, ali je došla bura i sve pokidala. Zato mi je sin kupio grožđe, naručio i platio pa smo napravili vino. Sama sam pa moram imati ako mi  'ko dođe.  Imam visoki tlak pa ne smijem crno. Pomiješam žuto s malo vode pa poslije ručka popijem čašu bevande, to me drži - kaže nam baka Marija kojoj su lopovi ostavili cijelu bačvu bijelog, ostalo joj je i nešto bijelog vina od lani. 

Materijalna šteta iznosi više tisuća kuna, a policija i dalje traga za počiniteljem.