Obavijesti

Sport

Komentari 1

Čanađija: Napokon sam doma, na ovom stadionu sam počeo...

Čanađija: Napokon sam doma, na ovom stadionu sam počeo...
2

Vrijedni veznjak iz Rijeke odlazi nakon što je odigrao obje proljetne utakmice no svjestan je kako su ga startnu postavu gurnule okolnosti (ozljede, kartoni, prilagodba prinova...), a ne status u Ri-svlačionici

VIDEO

Kako se već danima piše, Ivan Tomečak postao je novi igrač Rijeke kojoj se vratio nakon gotovo pet godina. No to se očekivalo i najavljivalo, ali Rijeci se dogodio i jedan izlazni transfer kojeg nitko nije najavio, a opet... Nikog nije iznenadio: Dario Čanađija više ne trenira na Rujevici, vratio se u Slaven Belupo!

'Vratio sam se doma'

Po dolasku u Koprivnicu Čanađija je za Belupovu internet stranicu rekao:

- Presretan sam što sam ponovno doma. Moja karijera je počela sa Slaven Belupom, počela je na ovom stadionu i sigurno je da me za ovaj klub i grad veže posebna emocija. Zahvalio bih se direktoru Šimunoviću na ukazanom povjerenju, a ja se nadam da ću se njemu i svima u klubu odužiti dobrim igrama. Svjestan sam da rezultatski trenutno nije bajna situacija, ali vidio sam kroz utakmice, posebno na onoj prije tjedan dana da imamo kvalitetnu ekipu koja ne zaslužuje trenutno mjesto na ljestvici već puno više. Uvjeren sam da ćemo već od subote krenuti s pobjedama i tako prekinuti ovaj niz remija. Nadam se da će nas Koprivničanci u što većem broju dolaziti bodriti.

Rekao je da mu je dosta

Čanađija je tijekom zimske pauze javno istaknuo da želi otići jer nije zadovoljan minutažom koju dobiva nakon odlaska Matjaža Keka s Rijekine klupe tj. dolaska Igora Bišćana na čelo struke.

Bišćan je posegnuo za parom zadnjih veznih koji su jači na lopti, Pavičićem i Lončarom, Čanađija je postao igrač s klupe, a to nijednom 25-godišnjaku ne može biti dio ambicije. Mnoge je začudio trenerov potez jer Bišćan i Čanađija su zajedno u ljubljanskoj Olimpiji nedavno osvojili duplu krunu.

No u nogometu starih zasluga gotovo da i nema, Rijeka je u zimskom prijelaznom roku dovela veznjaka Tibora Halilovića, u rotaciji je i Luka Capan tako da je Čanađija napravio ono što je na neki način sam najavio.

Da apsurd bude veći, vrijedni veznjak iz Rijeke odlazi nakon što je (i to na 'desetki') odigrao obje proljetne utakmice no svjestan je kako su ga startnu postavu gurnule okolnosti (ozljede, kartoni, prilagodba prinova...), a ne status u bijeloj svlačionici.

Na Rujevici je radio u skladu sa svojom naravi: pošteno, vrijedno i bez zadrške. Odlazak je vjerojatno najbolji rasplet, i za Čanađiju i za Rijeku.

Tomečak: 'Rijeka je ljubav'

Rijeci se vratio ljubimac i Kantride i Rujevice, Ivan Tomečak. Danas je po drugi put u karijeri predstavljen Rijekinim navijačima.

- S Tomijem kontakt nikad nije ni prekinut, spletom okolnosti njegov se status u Bruggeu promijenio i kada smo saznali da može raskinuti ugovor s Belgijancima nije bilo ni sekunde razmišljanja. Doveli smo tj. vratili jednog od najboljih bekova HNL-a u ovom desetljeću - najavio je pomoćnik sportskog direktora Ivan Mance.

- Kao i prvi put kad sam došao na Kvarner dočekan sam sa jako puno ljubavi i s time sam oduševljen. Razgovarao sam s predsjednikom koji prema meni pokazuje gotovo očinsku emociju.  Sad samo nek' bude zdravlja i nadam se da ćemo Rijeka i ja sada biti još uspješniji nego kad sam prvi put bio u ovom klubu i gradu. Vjerujem da ću, čim steknem pravo nastupa (za Zaprešić još ne, nap.a.), biti spreman odigrati kako treba. Nedostaje mi utakmica, ali sada već nešto mogu odigrati i na iskustvo - smijao se dobro raspoloženi dobri čovjek Ivan Tomečak.

- Bišćan? Da, pomalo jest čudno kad ti bivši suigrač postane trener, ali uvijek mi je bio uzor, znam da je sjajan čovjek, a sada se veselim raditi s njim kao trenerom. Što se repke tiče... Znamo da se Šime (Vrsaljko, nap.a.) povrijedio i svjestan sam da možda mogu opet ući u izbornikove kombinacije, ali naravno: budem li dobar u Rijeci - rekao je Tomečak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'