Obavijesti

Sport

Komentari 5

Capello: Pozvat ću Terryja jer nije kriv dok mu se ne dokaže

Capello: Pozvat ću Terryja jer nije kriv dok mu se ne dokaže
1

Nakon konzultacija s FA-om i menadžerom Chesleaja odlučio sam uvrstiti Terryja među kandidate za predstojeće prijateljske utakmice, rekao je engleski izbornik...

VIDEO

Nakon sastanka s vodstvom Engleskog nogometnog saveza (FA) engleski izbornik Fabio Capello odlučio je uvrstiti Johna Terryja u momčad za predstojeće pripremne susrete.

Kapetan Chelseaja koji je pod istragom zbog navodnih rasističkih izjava upućenih Antoineu Ferdinandu u susretu protiv QPR-a, ipak će biti pozvan u redove nacionalne momčadi. Takav je dogovor postignut na sastanku vodstva saveza i izbornika Capella.

- Nakon konzultacija s FA-om i menadžerom Chesleaja odlučio sam uvrstiti Terryja među kandidate za predstojeće prijateljske utakmice. Uostalom, istraga je u tijeku i svatko je nevin dok se ne dokaže suprotno – smatra talijanski strateg koji je engleskim medijima potvrdio da će pozvati i nekoliko mlađih igrača, pretežito napadača, kako bi pronašao najbolje rješenje za izostanak Waynea Rooneya koji mu neće biti na raspolaganju u prvim susretima na Euru. 

Podsjetimo, Rooney je zaradio tri utakmice suspenzije zbog crvenog kartona kojeg je dobio u posljednjem kvalifikacijskom susretu protiv Crne Gore, a zbog čega neće zaigrati u skupini na Euru.

- Pozvani su Phil Jones, Danny Welbeck, Daniel Sturridge, razmišljam i o Jacku Rodwellu, dok je Alex Oxlade-Chamberlain na mom, ali i popisu U-21 momčadi – rekao je Capello.

Nakon toga je engleski izbornik objavio jednu promijenu u režimu igrača na Euru u Ukrajini i Poljskoj. Naime, Englezi će biti stacionirani u Krakowu, a nakon treninga bit će im dopušteni izlasci.

- Želim da budu usredotočeni na treninzima, ali nakon toga su slobodni. Krakow je jako lijep grad, neka izađu – potvrdio je Capello, a s njim se složilo i vodstvo saveza. Engleska javnost, mediji, ali i vodeći ljudi FA-a smatraju da je učinjena velika pogreška na Svjetskom prvensvu u Južnoj Africi kada su igrači praktički bili u karanteni bez kontakta s vanjskim svijetom. Takav potez tada je opravdan zbog situacije koja se dogodila 2006. na Mundijalu u Njemačkoj kada je Hotel u kojem su bili smješteni Englezi bio preplavljen rodbinom, djevojkama i prijateljima igrača. Takvu situaciju je Rio Ferdinand tada proglasio cirkusom, a onda se u JAR-u dogodilo suprotno, ali opet pretjerano.

FA je također poručio da će igrače odvesti u posjet nekadašnjem nacističkom koncetracijskom logoru u Auschwitzu, ali i poticati igrače da se u gradu druže s navijačima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa
VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna
MAESTRO NA DJELU

VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna

Bayern i Real remizirali su u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka (2-2). Luka Modrić dobio je posljednjih 15-ak minuta i pokazao klasu u nekoliko minuta