Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
6 komentara

Čari niželigaškog nogometa: Zapisnik s utakmice postao hit

Utakmica 18. kola 1. Splitsko-dalmatinske ŽNL između NK Postira Sardi i NK Mladosti Proložac je završila 2-2, a delegat Ante Vuković je napisao osebujno zapažanje u svoj zapisnik koji se brzo proširio društvenim mrežama

Foto: Nogometni Klub Postira Sardi, 3. HNL jug/Facebook
6 komentara

Ako za niželigaške utakmice u Hrvatskoj vrijedi jedno pravilo, onda je to definitivno ono da na njima nikada nije dosadno. 

Tako je bilo i na utakmici 18. kola 1. Splitsko-dalmatinske ŽNL između NK Postira Sardi i NK Mladosti Proložac. Utakmica je završila 2-2, a delegat Ante Vuković je napisao prilično bogato i osebujno zapažanje u svoj zapisnik.

U prvom su planu uvrede koje su se mogle čuti i s jedne i s druge strane, isključena su oba trenera, a jedan je igrač slomio ključnu kost. Izvještaj o utakmici se proširio društvenim mrežama, a u njemu stoji:

"Organizacija utakmice prema propozicijama za ovaj rang natjecanja. Športske iskaznice obje ekipe, kao i licence oba trenera, uredne. Postignuti golovi regularni. Opomene opravdano dodijeljene, kao i isključenja. U 5. minuti teško se ozlijedio domaći igrač Joško Radošević (pukla ključna kost). Prekid je trajao pet minuta. U 66. minuti udaren je u lijevo uho drugi pomoćni sudac iz gledališta s nekim predmetom, a ozljeda nije vidljiva. Nakon prekida u trajanju od osam minuta, pošto se pomoćni sudac nije osjećao spremnim da može nastaviti utakmicu, njegovu dužnost preuzeo je četvrti sudac. U 52. minuti opravdano je isključen gostujući trener Ante Knezović koji je demonstrativno ušao u igralište, bacio jaknu na travnjak i vrijeđao glavnog suca nakon čega je otišao u gledalište. U 98. minuti isključen je domaći trener Nenad Bilić zbog vrijeđanja delegata (đubre jedno) i drugog pomoćnog suca (što te nije ubilo to što te pogodilo). Poslije utakmice u službenim prostorijama obratio se delegatu s riječima: Pođi u Republiku Srpsku majmune jedan. U 89. minuti zbog druge javne opomene opravdano je isključen gostujući igrač Mate Grabovac. Utakmica je uredno prijavljena PP Brač i nisu primijećeni cijelu utakmicu da su bili iti minut nazočni. Doček i ispraćaj gostiju korektan. O suđenu slijedi izvješće. CD će se dostaviti u utorak u Savez"

➡️ Nije dosadno ni u 1.Splitsko-dalmatinskoj ŽNL! Obavezno pročitati zapažanje delegata...

Objavljuje 3. HNL jugNedjelja, 31. ožujka 2019.

U izvještaju nije navedeno da je glavni sudac Mateo Boljat u 66. minuti, nakon što je pomoćni sudac pogođen predmetom iz gledališta, ispraznio čitavu tribinu i poslao ranije kući sve navijače koji su pridonijeli i akciji pomoći za malenu Milu Rončević.

Naime, na utakmici su prikupljane dobrovoljne donacije za liječenje i put dvogodišnje djevojčice u SAD, a ukupno je sakupljeno 4563 kune. Dalmatinci su tako još jednom pokazali da su, kada je sport u pitanju, izrazito temperamentni. Ali da prije svega imaju veliko srce. Baš kao i čitava Hrvatska.

Naši partneri pišu
Message