Obavijesti

Sport

Komentari 0

Carlo Ancelotti: Primjenit ćemo Liverpoolov recept

Carlo Ancelotti: Primjenit ćemo Liverpoolov recept
1

U velikom derbiju engleskog nogometa snage će odmjeriti vodeće momčadi lige Chelsea i Man United. Trener Carlo Ancelotti je vrlo optimističan

VIDEO

Chelsea predvodi kolonu u engleskom prvenstvu s 27 bodova, dok je branitelj naslova Manchester United drugi s dva boda manje. ''Crveni vragovi'' nisu pobijedili na Stamford Bridgeu od travnja 2002. godine kada su slavili s uvjerljivih 3-0. Drugi podatak koji ne ide na ruku gostima leži u činjenici da je Chelsea ove sezone perfektan domaćin. Dobio je svih devet utakmica u svim natjecanjima koje je igrao, pritom je postigao 25 golova, a primio samo jedan! Talijanski menadžer Chelseaja Carlo Ancelotti, smatra da bi njegova momčad protiv Uniteda trebala primijeniti recept Liverpoola, koji je krajem prošlog mjeseca svladao na svom terenu Manchester s 2-0.
- Liverpool je odigrao moćnu, fantastičnu utakmicu protiv Manchestera, uspjeli su ih potpuno pritisnuti. Nisu dopustili Manchesteru da razvije svoju igru s golemim pritiskom na njegove vezne igrače, zbog toga su i pobijedili - priča Ancelotti koji iskazuje veliko poštovanje prema svom rivalu Sir Alexu Fergusonu.
- On radi izvanredan posao, već sama činjenica da se mogao toliko dugo zadržati na klupi Manchestera je sama po sebi fascinantna. To je jako teško, ne samo u Engleskoj, već bilo gdje. U Italiji bi, recimo, tako nešto bilo nemoguće, sasvim sigurno. Manchester United je klub s fenomenalnom poviješću, a Ferguson je jedna od najvažnijih persona te povijesti.
Ancelottiju, ipak, nije stran osjećaj pobijediti Fergusona. Učinio je to kao trener Milana u polufinalu Lige prvaka 2007. godine. Manchester United je tada slavio kao domaćin 3-2, ali je Milan na San Siru trijumfirao s 3-0 i kvalificirao se u finale, u kojem je s 2-1 pobijedio Liverpool. Na kraju, Ancelotti kaže da Chelsea i Manchester United ove sezone nisu jedini kandidati za naslov prvaka Engleske.
- O Liverpoolu trenutno ne trebamo razmišljati jer je dosta zaostao na ljestvici, ali Arsenal ima jako dobru momčad i dobre izglede za osvajanje naslova u Premiershipu - smatra Ancelotti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti