Obavijesti

Sport

Komentari 32

Čarobne noći Vatrenih: Najviše volimo pobjeđivati one najjače

Čarobne noći Vatrenih: Najviše volimo pobjeđivati one najjače
3

Čačićevi igrači porazili su aktualne prvake Europe i reprezentaciju koja nije imala niti jedan poraz u posljednjih 15 utakmica Eura. Dobila ih je bez svog najboljeg igrača Luke Modrića

VIDEO

Velika noć Vatrenih u Bordeauxu jedna je od najvećih hrvatskih pobjeda na velikim natjecanjima. Rušenje aktualnih europskih prvaka snažno će odjeknuti čitavim nogometnim svijetom jer nije to obična pobjeda. Kao što nisu bile niti ove u nastavku teksta, pa je red da ih se prisjetimo.

Anketa: Je li ovo najbolja Hrvatska u povijesti?

Hrvatska - Njemačka 3-0, Svjetsko prvenstvo 1998. (Francuska)

Osveta za Euro 96' u Engleskoj stigla je ekspresno. Nijemcima su naplaćeni dugovi za jednu od najvećih krađa u povijesti Eura koju je izrežirao švedski sudac Leif Sundell. Ovo je utakmica koja izaziva emocije svakom Hrvatu. Kopkea je načeo Jarni, razradio Vlaović, a završio Šuker. Tri razlike usred Lyona, tri razlike za ulazak u finale Svjetskog prvenstva, debitantskog. Vatreni su postali globalna velesila.

Hrvatska - Danska 3-0, Europsko prvenstvo 1996. (Engleska)

I ovdje su pali aktualni europski prvaci, tako da večerašnji skalp na Španjolcima nije ništa novo za Hrvate. Nakon 'vatrenog krštenja' protiv Turaka koji je okrunjen pobjedom golom Vlaovića pred sam kraj utakmice, na noge su nam došli Danci predvođenim Schmeichelom i Laudrupom. Pamti se genijalni lob Davora Šukera koji će vječno ostati upamćen kao jedan od najljepših golova na Eurima u povijesti. Dance su kasnije dokrajčili Zvone Boban i naravno, Davor Šuker.

Hrvatska - Njemačka 2-1, Europsko prvenstvo 2008. (Austrija i Švicarska)

Euro kojeg je Hrvatska otvorila u lakšem grču jer morala je igrati protiv domaćina, Austrije. Golom Luke Modrića iz penala sačuvali smo do kraja minimalnu pobjedu od 0-1 i u drugom smo kolu išli na favorizirane Nijemce. Tadašanja šarmantna Hrvatska Slavena Bilića igrala je nogomet u punom smislu tog značenja, baš kao što igra i ona današnja Ante Čačića. Srna i Olić poentirali su u mrežu Jensa Lehmanna, a Klagenfurt je postao mjesto velikog slavlja.

Hrvatska - Nizozemska 2-1, Svjetsko prvenstvo 1998. (Francuska)

Osvajanje bronce i dalje je najveći hrvatski uspjeh na velikim natjecanjima, barem zasad. Kako stvari stoje, situacija bi se mogla promijeniti u narednih mjesec dana. No, idemo korak po korak, vratimo se na temu. Hrvati su srušili moćne Nizozemce golovima Šukera i Prosinečkog, Ćirini su Vatreni broncom okitili sjajan turnir u Francuskoj. Bila je to vrhunska reakcija nakon šokantnog ispadanja od Francuza u polufinalu gdje nas je uništio Lillian Thuram.

Hrvatska - Španjolska 2-1, Europsko prvenstvo 2016. (Francuska)

Pobjeda koja ulazi u povijest. Čačićevi igrači porazili su aktualne prvake Europe i reprezentaciju koja nije imala niti jedan poraz u posljednjih 15 utakmica Eura. Dobila ih je nakon što se našla u rezultatskom minusu poslije sedam minuta, dobila ih je u iskombiniranom sastavu bez svog najboljeg igrača, Luke Modrića. Subašić je skinuo penal Ramosu, Kalinić zabijao petom, a Perišić potvrdio da je igrač najviše svjetske klase. Nadamo se da se niz velikih i važnih pobjeda nastavlja od subote u Lensu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren

PAYET GA "POKUPIO" Cristiano Ronaldo ozbiljno je ozlijedio koljeno već u devetoj minuti pariškog finala nakon starta Dimitrija Payeta. Ponajbolji nogometaš svijeta morao je izaći iz igre

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima
VIDEO

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima

BJEŽI OD MENE Deschamps, Griezmann i ostali pri izlasku na teren Stade de Francea borili su se s navalom - moljaca. Lijepe se na korner-zastavice, golove, reklame...
Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu
IGRAČI U STRAHU

Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu

Nekoliko metara od hotela u kojem je smještena francuska nogometna reprezentacija ostavljena je sumnjiva torba. Francuska policija ju je raznijela, a kasnije se ispostavilo da je bila lažna uzbuna