Obavijesti

Sport

Komentari 10

Carrillo: Ja izbornik Mađarske? Ma mene zanima samo Hajduk

Carrillo: Ja izbornik Mađarske? Ma mene zanima samo Hajduk
1

Kad je nešto loše, ja sam u prvom planu i ne bježim od toga. Kad se potrošiš fizički, sigurno ti pada i koncentracija, ali ne mislim da je to srž, bit svega, rekao je Joan Carrillo uoči osmine finala Kupa

VIDEO

Trener Hajduka Joan Carrillo dobro je obaviješten o idućem protivniku Šibeniku, kod kojega gostuje u srijedu (18 sati, HNTV) u osmini finala Kupa. Bez obzira na to što je momčad sa Šubićevca drugoligaš te da su ih pobijedili mladi igrači iz Hajdukove druge momčadi, s puno poreza najavio je gostovanje.

- Utakmica može biti jako komplicirana, ne bi smjeli raditi pogreške, a ako bi došlo do toga, možemo izgubiti jednu vrlo važnu priliku ove sezone. Proučavao sam Šibenik i njihove igre u zadnjih pet utakmica, jako su poboljšali zadnju liniju. Sigurno će biti jako motivirani i zato mi moramo zadržati visoki nivo koncentracije.

Tko vam sigurno neće biti na raspolaganju?

- Mi dolazimo iz teške utakmice, pred nama je i utakmica sa Slaven Belupom i sigurno neću koristiti istu momčad kao protiv Dinama ili Slaven Belupa. Ali izvest ću momčad koja će biti spremna za prolazak. Sigurno neće biti Juranovića koji se još nije oporavio, a Teklić je dobio drugi žuti karton igrajući za drugu momčad i ne smije nastupiti u kupu.

Što znate o momčadi Šibenika?

- Imaju solidnu špicu, igru baziraju po bokovima, pogotovo po lijevoj strani. Utakmica će biti fizičke naravi, s dosta duela, to će je obilježiti. Analizirali smo kako bi to trebalo izgledati, sada to moramo uspješno dovesti kraju. Imam informaciju da je za nas to gostovanje jako teško. S obzirom na to da puše jaka bura, teren će biti jako suh.

Šibenik je, statistički gledano, druga najlošija obrana Druge HNL. Jedino je Hrvatski dragovoljac lošiji od njih, imaju samo dvije pobjede kod kuće.

- Proučio sam njihovih zadnjih pet utakmica u kojima su primili svega jedan gol po utakmici. Početak sezone bio im je jako loš, gledao sam ih protiv naše druge momčadi koja ih je pobijedila, Teklić i Jandrek su razbijali njihove linije, Šibenik je bio malo nekoordiniran u obrani. U zadnjih pet utakmica poboljšali su defenzivu, vidljiv je napredak.

Pojavila se informacija da je predsjednik mađarskog nogometnog saveza bio u Splitu i da vas želi na mjestu izbornika?

- Nemam nikakvih kontakata s tim gospodinom, zanima me samo Hajduk. Potpisao sam ugovor koji je na snazi, želim dati sve što mogu za klub i za navijače. Razmišljam samo o utakmicama sa Šibenikom i Slaven Belupom.

Više od dvije trećine golova primili ste u drugom poluvremenu, a trećinu u samoj završnici. Zbog čega se to događa i kako ćete to riješiti?

- Gubimo i pobjeđujemo svi. Kad je nešto loše, ja sam u prvom planu i ne bježim od toga. Kad se potrošiš fizički, sigurno ti pada i koncentracija, ali ne mislim da je to srž, bit svega. U nekim situacijama izlaze na vidjelo različita rješenja, nekad je to nepoštivanje postulata nogometne igre Ali ja ne tražim izlike, nego rješenja. Dosta bi momčadi nakon dva jaka udarca ostale nokautirane, ali mi smo imali jako dobar odgovor. Ako se sjećate, nakon dva gola Dinama imali smo tri situacije za gol u nadoknadi vremena, a za to morate biti jaki u glavi. Dali smo gol iz penala, bila je konfuzna situacija u duelu Ercega i Sigalija, a na centaršut Almeida i Erceg nisu stigli do lopte...

Imate li rješenja za takve situacije?

- Razgovarao sam s igračima. Mi igramo jako ofenzivno, tako da i moja defenzivna linija igra napadački. Trebali bi malo promijeniti taj čip. U Italiji se u zadnjih desetak minuta uopće ne igra nogomet. Pravilo je da ono što nisi mogao ostvariti u 90 minuta ne smiješ izgubiti u sudačkoj nadoknadi. Treba nam više čvrstine u tim minutama.

Ostaje li Said i dalje s drugom momčadi?

- On će i dalje trenirati s drugom momčadi.

Kako komentirate izbor Ronalda za igrača godine i Modrića u najboljih 11?

- Zadovoljstvo je da jedan igrač kao Modrić dobije takvu počast, to nam svima može podići moral. I to nije iznimka, mnogi hrvatski igrači igraju ulogu u velikim ligama. To je važno i za nas, to će sigurno dovesti do još većeg napretka hrvatskog nogometa. Ronaldo? On kao igrač donosi veliku prevagu, on ovisi o svojoj spremi, to zna jer je inteligentan i jako dobro radi na tome. Kao igrač mi se sviđa, ali sviđaju mi se i Neymar, Messi... Možda bih ja kao trener Hajduka glasovao za nekoga drugoga. Da mi netko ponudi, a ja na toj poziciji imam Ercega, možda bih izabrao nekoga drugoga jer mi više treba jer je Erceg sjajan igrač.

Vaš prethodnik smijenjen je nakon Kupa, jeste li svjesni da bi teško preživjeli ispadanje i je li vam to dodatni pritisak?

- Ako ste trener Hajduka, morate se znati nositi s pritiskom, ja mislim da se dobro nosim. Ponovit ću, hoću li biti i dalje trener Hajduka, to ne ovisi o meni i o tome ne brinem. Ja ću raditi da Hajduka učinim velikim, jednako kao kad smo pobijedili Dinamo u Maksimiru. Razmišljati o otkazu ne koristi ni meni ni momčadi. Na trećoj smo poziciji, moramo napredovati, protiv Šibenika, Slaven Belupa... Kao što sam odgovorio kolegi oko Mađarske, ponavljam, moj jedini cilj i fokus je Hajduk. Iskoristio bih priliku da se javno zahvalim mojim igračima i navijačima. Kao osoba i kao trener osjećao sam se ponosnim na igrače i na navijače. To je bilo zaista nevjerojatno. Postoje situacije kada kao trener osjetiš atmosferu na terenu, ushićen si zbog rada i žara koji ti daju tvoji navijači. Ako ja to tako osjećam, siguran sam da to osjećaju i igrači. I zato im hvala.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba