Obavijesti

Sport

Komentari 46

Carrillo: Neću dati ostavku jer ne želim napustiti svoju ekipu

Carrillo: Neću dati ostavku jer ne želim napustiti svoju ekipu
1

Velika momčad, igrači koji imaju jako puno utakmica u reprezentacijama, u europskim utakmicama, kad im dođe posljednje plasirana momčad, jednostavno znaju zablokirati, opravdavao je Hajduk Inaki Alonso

VIDEO

Hajduk je šokantno izgubio utakmicu protiv Rudeša na Poljudu iako je imao prednost od 2-0. Rudešani su izdominirali 'bijele' u drugom poluvremenu i kući otišli s tri boda. Očekivano, pod najvećom paljbom bio je trener domaće momčadi Joan Carrillo.

Govorite li kao bivši trener, jeste podnijeli ostavku?

- Ne, nisam podnio ostavku, neću napustiti momčad. Ono što želim reći je da imam više informacija nego vi, moj ugovor je važeći i ne mogu učiniti ništa u vezi toga. Ako vodstvo kluba misli da ne zaslužujem ovu poziciju, odluka je na njima, a meni kao treneru je da radim i mislim na sljedeću utakmicu. Mislio sam da će prvo pitanje biti kako sam vidio utakmicu.

Kako se ovo dogodilo od 2-0 do 2-3?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- U drugom poluvremenu Rudeš nije dobio utakmicu nego smo je mi izgubili. Na poluvremenu sam rekao da utakmica nije gotova, da moramo imati jasan stav da zabijemo i treći, četvrti gol... Imali smo neke prilike... Nisu mi se svidjele neke pojedinačne greške, greške mogu oprostiti, ali stav poput gubitka lopte, bez stava, to me ražalostilo.

Ne pokazujete samokritiku?

- Kad pobjeđujemo, pobjeđujemo svi, kad gubimo, gubimo svi. Ja se prvi smatram krivim...

Kapetan Nižić je kazao da je u šoku i nevjerici, da je posljedica poraza što su prerano zaključili utakmicu kao da su je nakon vodstva 2-0 pobijedili.

- Možemo tako reći. Moj posao nije reći ne znam, nisam siguran, moj posao je znati što se dogodilo. Nismo izgubili zbog taktičke nesigurnosti, zbog fizičkog pada, ništa od toga. Drugi faktor koji nisam spomenuo je psihičke naravi, to je ono što čini kompletnu momčad, cjelinu. U drugom dijelu nismo igrali kao momčad, vidjeli ste spuštene ruke, bez želje za reposjedom lopte... Rudeš nije pobijedio, mi smo izgubili utakmicu.

Pred vama je dva tjedna do naredne utakmice protiv Istre. Zašto se događa da utakmica koju možete mirno privesti kraju završi ovako dramatično?

- Kad ne igraš kao momčad, imaš sve preduvjete za izgubiti utakmicu.

Nakon utakmice došlo je do nemilih scena, da igračima navijači viču da skinu dresove, da su neke pogodili stolicama...

- Moramo tražiti oprost od naših navijača, oni su ti koji nam mogu suditi, oni su jasno pokazali što misle. Želim ponovno tražiti njihov oprost. Nakon što smo ispali iz Europe, nakon serije loših rezultata možda je teško imati vjeru u momčad, no mi smo praktično ista momčad. Ovo nije pitanje taktike, probali smo sve, čak i s mladim igračima Teklićem i Delićem...

Jeste li u stanju podići ovu momčad?

- Da, jer sam isti onaj trener kao prije mjesec ili mjesec i pol dana. Osjećam se pozvanim da radim kao trener Hajduka, uz podršku naših navijača i nije me toga strah. Hvalospjevi me neće dići, niti će me porazi baciti dolje. Torcida kao naši vjerni navijači su ti zbog kojih igramo nogomet i koji nam imaju pravo suditi i izraziti mišljenje.

Slijede li vas svi igrači u svlačionici?

- Kad bih bio svjestan da jedan igrač ne bi vjerovao meni kao treneru ja bih sam otišao zato što uvijek pokazujem lice, ne skrivam se, takav sam, lice u lice. Nisam od nekih koji govori laži, osoba sam koja uvijek gleda pravo. Mislim da nema takvih igrača, svi igrači vjeruju u mene i moje ideje. Kad bih to primijetio, ja bih bio prvi koji bi otišao, ali to nije slučaj.

Trener Rudeša Inaki Alonso bio je potpuno drugačije raspoložen. Razumljivo, njegova momčad je kao veliki autsajder skinula skalp Hajduku.

- Uoči utakmice rekao sam igračima da moraju vjerovati i oni su očito vjerovali. Dobiti ovakvog protivnika, kojeg vodi moj prijatelj Joan Carrillo, u ovakvom ambijentu, nakon zaostatka u prvom dijelu za nas je veliki uspjeh. Na poluvremenu smo gubili 2-0, rekao sam igračima da moraju popraviti pogreške i da ni slučajno ne smijemo primiti treći gol. Svi koji smo u nogometu znamo da je najgori rezultat 2-0 jer kad primiš gol u igrače ulazi nesigurnost.

Alonso je svjestan situacije u Hajduku. Nije isto kada dolazi top momčad i posljednja momčad na tablici.

- Vidio sam da moj kolega pokušava probuditi igrače, da pokušava zamjenama nešto postići, ali igrači kao da su večeras bili isključeni. Jedna velika momčad, igrači koji imaju jako puno utakmica u reprezentacijama, u europskim utakmicama, kad im dođe posljednje plasirana momčad, jednostavno znaju zablokirati...

ANKETA:

Tko je najveći krivac za rezultatski debakl Hajduka?
Igrači Hajduka.
Predsjednik Ivan Kos i Nadzorni odbor.
Sportski direktor Mario Branco.
Navijači.
Survey Maker
 
 
 
 
 
 
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...