Obavijesti

Sport

Komentari 27

Carrillo: Ovo je najgori Hajduk otkako sam ovdje, oprostite...

Carrillo: Ovo je najgori Hajduk otkako sam ovdje, oprostite...
1

Nije kriv ni Savvas, ni Kožulj, ni Juranović, ni Tudor, ni Almeida, ni ja... Svi smo krivi kao cjelina. Igrali smo loše, i zato smo izgubili. Teško mi je bilo prepoznati da je to moja momčad, kaže Carrillo

VIDEO

Imali smo jako puno pogrešaka u dodavanjima, prvi gol je jedna infantilna, dječja pogreška koju su oni iskoristili. Bilo je i inače dosta pogrešaka, bez nekih izrađenih akcija dolazili su do prilika, a mi smo ispadali iz igre, rekao je Joan Carrillo.

Rijeka je pobijedila očajni Hajduk u Jadranskom derbiju 2-0. Splićani su u prvom dijelu tek jedanput pucali, ali ne u okvir. U okvir su pucali prvi put u 67. minuti.

- Ovo je jedna od najlošijih utakmica moje momčadi na Poljudu i zato molim oprost sve vas i sve navijače koji su došli na stadion i bili nam podrška. U drugom dijelu smo s Franckom Ohandzom tražili snagu više, to smo i dobili, ali njegova ozljeda i pogreška koja je dovela do drugoga gola dovršili su posao. U zadnjoj fazi utakmice bilo mi je jako teško prepoznati moju momčad. Svi mi skupa moramo se orijentirati na ono što je pred nama, za Kup i Lokomotivu. Imamo vremena za analizu pogrešaka i to ćemo napraviti kao momčad. Bez obzira na šest igrača koji su nam nedostajali, moramo se vratiti na našu staru igru - rekao je Carrillo.

Najgore je kad ti navijači okrenu leđa

Govorite o Ohandzinoj ozljedi, ali on je odsprintao s terena. Je li stvarno ozlijeđen?

- On mi je rekao da ima problem s mišićem, liječnici su sada s njim. Čak mi je Hugo dao znak da je ozlijeđen i ja sam reagirao, zamijenio ga... Sama ta zamjena nam je poremetila planove, na žalost, dogodila se zla sreća, imali smo plan osvježiti momčad...

Navijači su okrenuli leđa igračima, kako komentirate tu poruku?

- Nešto najgore što se može dogoditi je kad navijači na takav način, okrećući leđa, ili zvižducima, reagiraju. Mi moramo tražiti oprost, znam da je navijačima teško, ali teško je i nama, moramo ponovno raditi i truditi se da povratimo njihovo povjerenje.

Može li se ovo okretanje leđa usporediti s mahanjem bijelih rupčića u Španjolskoj?

- Ponovit ću, ovo je najgora utakmica koju smo odigrali na Poljudu. Sada treba biti razuman, hladan, racionalan, ja bi sam sebi zabio nož u srce koliko sam temperamentan. Ali želim ovu situaciju promijeniti, jer su moji igrači pokazali da imaju potreban nivo igre... Treba nastaviti raditi...

Nitko nije kriv pojedinačno, svi smo krivi kao cjelina

Jeste li pogriješili s Almeidom?

- Mišljenja sam da ne treba tražiti jednog krivca, bio on Carrillo, Almeida... On je novi, treba mu vremena da se prilagodi na novu momčad, bit će mu teško, treba mu dati vremena. Nismo izgubili zbog jednog igrača, nismo bili na nivou koji se traži od nas....

Nakon Evertona rekli ste da idete na naslov prvaka. Nakon prvog kruga zaostajete 9 bodova i izgubili ste sva tri derbija s Dinamom, Rijekom i Osijekom. Možete li nastaviti tu utrku?

- Prva je četvrtina za nama, još je puno utakmica, svaka utakmica i bod su važni, samo moramo djelovati kao momčad. Samo tako imamo šansu. Radit ću do zadnje kapi znoja da idemo naprijed, zbog ljudi koji su mi dali povjerenje.

Zar ne bi bilo bolje da ste izvadili Savvasa, a ne Kožulja?

- Nije kriv ni Savvas, ni Kožulj, ni Juranović, ni Tudor, ni ja... Svi smo krivi kao cjelina. Igrali smo loše, i zato smo izgubili. Savvas je igrao i protiv Evertona, i protiv Brondbyja, pa je bilo dobro...

Pa zar Savvas nije kriv za gol protiv Evertona?

- Poštujem vaše mišljenje, ali da sam mislio da je Ohandza bolje rješenje, stavio bih njega.

Dante Stipica: Rijeka nas je kaznila

Tužan sam zbog rezultata i zbog naše igre. Previše je bilo individualnih pogrešaka i krivih dodavanja, rekao je Dante Stipica.

U teškoj ste situaciji?

- Jesmo, ali moramo svi dignuti glave i uprijeti, odužiti se našoj publici.

Rijeka do gola nije bila dominantna?

- Individualne pogreške su presudile, realizirali su otpatke i kaznili nas, moramo nastaviti raditi i izvući se iz ovoga. Individualne greške se skupo plaćaju, vidjeli smo ti i u Europi. Moramo se držati skupa i nastaviti raditi.
Izostalo je htijenje i borbenost? Zvižducima su navijači pokazali što misle o našoj izvedbi, to nam mora biti pokazatelj da moramo bolje.

Najavljivali ste borbu za naslov prvaka?

- Mi ne odustajemo od ciljeva, rad, rad, rad i držanje skupa nas može izvući iz ove situacije.

'Rijeci smo dozvolili da odigra dobro'

Josip Radošević u odsustvu Zorana Nižića ponio je kapetansku traku, no nije bilo sreće da tu čast okruni i dobrom igrom i pobjedom.

- Rijeka je zaslužila pobjedu, mi nismo bili na nivou. Moramo se okrenuti radu, i krenuti prema naprijed. Nema opravdanja, moramo dignuti glavu svi zajedno, Rijeka je odigrala dobro jer smo im mi to dozvolili.

Dinamo je odmakao na plus devet?

- Cilj nam je vratiti se gdje smo bili na početku sezone. Imamo niz domaćih susreta, moramo se skupiti, i iz ovoga izaći jači.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!
NIKAD NE OTPISUJ NIJEMCE

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!

Prije tjedan dana Montpellier je potukao Kiel s 39-30, mnogi su ga otpisali unaprijed, ali takvo što se ne radi protiv Real Madrida u nogometu i Kiela u rukometu. I Montpellier je dobio lekciju, dok je Karabatić odigrao zadnju europsku utakmicu
Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz