Obavijesti

Sport

Komentari 10

Carrillo: Said i Stipica? Ja na to gledam kao na nešto dobro

Carrillo: Said i Stipica? Ja na to gledam kao na nešto dobro
4

Futacs, Carbonieri, Juranović i Savvas ne mogu sigurno, dvojbeni su Ohandza i Almeida, te Pešić, rekao je trener Hajduka Joan Carrillo uoči subotnje utakmice na Poljudu protiv Intera (19.00)

VIDEO

Trener Hajduka Joan Carrillo svjestan je da je jedan bod iz tri zadnje utakmice za momčad Hajduka premalo te da će se na svaku sljedeću utakmicu, pa tako i na subotnju protiv Intera na Poljudu, gledati kao na sudbonosnu.

24sata: Što možete reći o Interu, što možemo očekivati?

- Inter je izgubio nekoliko igrača od naše zadnje utakmice, Ćosića, Šarića... doveli su našega Bencuna... Njihova nogometna filozofija je slična ili ista kao prošle sezone, gusti su u sredini terena, jako dobro se brane i izlaze u kontra napade. Imaju na bokovima jako brze igrače koji se pridodaju napadu... Oni neće puno riskirati, ali kako mi moramo biti jako ofenzivni, moramo biti jako koncentrirani da ih presretnemo u kontra napadima.

24sata: Nahvalili ste Inter kao da dolazi onaj iz Milana, a ne iz Zaprešića, a na koncu sve ovisi o Hajduku. Hoćete li što mijenjati jer je očito da još uvijek niste nadoknadili Vlašića?

- Svaku utakmicu nešto pokušavamo, i više ne razmišljamo o Nikoli. Alternative smo već napravili, i ofenzivno, i defenzivno. Pokušavamo se adaptirati s različitim mogućnostima. Protiv Lokomotive smo mijenjali jer smo gubili, željeli smo pobjedu, okrenuli smo igru s tri igrača u zadnjoj liniji, radit ćemo i dalje na unaprjeđenju igre...

24sata: Kakvo je stanje s ozlijeđenim igračima?

- Futacs, Carbonieri, Juranović i Savvas ne mogu sigurno, dvojbeni su Ohandza i Almeida, te Pešić koji je započeo trening s momčadi, i jako je dobro radio.

24sata: Kako vidite na sukob Saida i Stipice u svlačionici, kao neto loše, ili nešto dobro, poticajno, da im je stalo?

- Bit ću vam iskren, nisam vidio konkretno što se dogodilo jer sam bio na TV intervjuu. Pričao sam s kapetanima, oni su mi rekli da se ništa nije dogodilo. Izgubili smo dva važna boda u zadnjim sekundama, i jednostavno, dogodila se diskusija zbog gubitka bodova. Potvrđujem da unutar momčadi nema ništa negativno, mi kao momčad smo svaki dan skupa... Prošli tjedan proslavili smo rođendane Ohandze i Tudora, svi skupa smo gledali utakmicu PSG i Bayerna u jednom restoranu. Ambijent je bio savršen. Gledajući sam taj slučaj o kome me pitate, za mene je pozitivan, a sad bih želio o Interu.

24sata: Je li u konkurenciji Tonio Teklić, i računate li da će dobivati minute u kontinuitetu?

- Tonio je igrač koji je s nama bio i na pripremama, znamo njegov veliki potencijal, ali mu treba mir i strpljenje. On mora puno raditi, a mi kao momčad moramo mu osigurati taj mir, moramo biti strpljivi s njim. Njegov napredak mora biti i na tjelesnom nivou, taktički mora biti bolji... Predispozicije su dobre, glavom je unutra 100%... Zašto je igrao protiv Lokomotive? Zato jer smo trebali igrača njegovih karakteristika, koji dobro funkcionira između linija. Zbog toga sam ga stavio. Imao je i pogrešaka, ali oduševio me gardom, tražio je loptu, osjećam da mu treba dati podršku... Moramo biti pametni i znati kad je za njega i momčad najbolji trenutak.

24sata: Je li taj moment bio protiv Lokomotive?

- Mislim da da. Momčad je trebala igrače takvih karakteristika, jednostavno sam vidio kako suparnička momčad stoji, trebao sam nekoga tko će razbiti te linije. I od onoga što sam imao u tom trenutku, to sam iskoristio. Možda sam donio i krivu odluku, ali me igrač nije prevario, napravio je ono što sam želio... Loša je sreća što smo primili gol u zadnjoj minuti..., ali kad sam razgovarao s momkom, bio je razočaran, frustriran, bila mu je to prva utakmica s prvom momčadi, a nakon toliko borbe i truda izgubili smo dva boda...

24sata: Što je s Jandrekom, kad će on do prilike?

- Jako je visok njegov ritam i na treningu, i na utakmici, ali sve zavisiti o tome hoćemo li ga trebati. Jako sam sretan zbog tog momka, on zaslužuje biti dio momčadi. I prošle godine je zbog toga pozvan u momčad. Imat će on svoj prostor zasigurno.

24sata: Delić se nameće u B momčadi golovima, kad ćete njemu dati priliku?

- S ove pozicije mogu čestitati treneru B momčadi, jer pratim što rade, a i Delić je već trenirao s nama. Znam i za njega, i za druge igrače jer ih svih pratimo. On ima jako puno potencijala, jak je, ima odličan udarac i u dobrom je momentu, dobro igra... Ja jako volim raditi s mladim igrama, jer ono što ti oni daju je glad i pozitivan stav, i to pokazuju na treninzima. Jedina negativna strana je nedostatak iskustva...

24sata: Razmišljate li da primijenite sustav s tri igrača otraga i ubuduće?

- Sve ovisi o osjećaju igrača, i situaciji na terenu. Ja kao trener se adaptiram na različite situacije i na igrače koje imam na terenu. Da bih igrao na taj način, morao bih imati jako brze bočne igrače dobrog centaršuta, te brze stopere koji pokrivaju prostor i dvije špice koje će mi biti na raspolaganju 90 minuta.

24sata: Kako komentirate gol Nikole Vlašića?

- Gledao sam utakmicu, jako sam sretan zbog njega, pokazao je da je igrač koji ima nos za gol, da traži svoju poziciju u sustavu igre na terenu. Želim mu da bude nasmijan, da igra sa zadovoljstvom, a kad je takav, igrat će dobru utakmicu. Isto sam rekao i Tekliću.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'