Obavijesti

Sport

Komentari 20

Carrillo: Kek gubi kod kuće, a vadi napadača i uvodi Maleša

Carrillo: Kek gubi kod kuće, a vadi napadača i uvodi Maleša
1

Mislim da je Rijeka napravila svoj dio posla protiv AEK-a, da je pravde, završilo bi neodlučeno. AEK je došao do golova iz prekida, rekao je Joan Carrillo prije 'jadranskog derbija' na Poljudu

VIDEO

Trener Hajduka Joan Carrillo s puno optimizma očekuje 'jadranski derbi' s Rijekom, koji se igra u nedjelju u 17:00 na Poljudu.

Jeste li gledali Rijeku protiv AEK-a i što ste vidjeli?

- Naravno, na toj utakmici vidjeli smo neke stvari koje smo znali i ranije, koje smo planirali napraviti protiv Rijeke. Ni Rijeka ni mi ne možemo računati na nekoliko igrača, ali ono što je njihova ideja ostaje uvijek ista. Jako su mobilni u ofenzivnoj liniji, uvijek gledaju kako napraviti prolaz, iskoristiti svaku rupu u obrani, imaju na bočnim stranama dobre igrače, a jaki forte su im središnji vezni igrači, koji u čas posla naprave opasnu situaciju. Tako su igrali lani, tako igraju i sada, jako su dobra momčad.

Je li vam AEK pokazao kako zgusnutom igrom možete protiv Rijeke?

- Da, upravo tako, moramo biti i agresivniji nego AEK. Mislim da je Rijeka napravila svoj dio posla, da je pravde, završilo bi neodlučeno. AEK je došao do golova iz prekida. Važno je imati posjed i da budemo gusti u sredini... Ne mogu nas iznenaditi, kao ni mi njih, to je derbi, vidjet ćemo kakav će karakter pokazati momčad.

Je li Hajduk u prednosti što ne igra u Europi, a Rijeka ima dosta europskih utakmica?

- Analizirajući utakmicu, vidio sam da su čak i tijekom nje mislili na gostovanje u Splitu. Taktika da promijene Gavranovića za Maleša, napadača za veznoga, a gubiš na svom terenu... Nemojmo se varati, derbi je važan i nama i njima.

Tko može, tko ne može?

- Imamo nekoliko dvojbi. Ivan Pešić, Toma Bašić i Gustavo Carbonieri neće biti u konkurenciji za Rijeku. Upitna su još dva igrača koji su radili po posebnom programu, Nižić i Erceg, a ako bude sve u redu očekujemo da će njih dvojica zaigrati. No onaj tko nastupi važno je da da 100%. Tjelesno smo dobro pripremljeni i mislim da ćemo pokazati ono što smo pokazali i na treningu.

Prije Osijeka pitali smo vas što mislite o činjenici da Hajduk pada u ovo vrijeme. U Osijeku je izostala reakcija. Zašto?

- Analizirali smo, mislim da smo u toj utakmici napravili neke prilike, poveli smo, svi znamo što se dogodilo minutu poslije, primili smo gol iz taktičke pogreške, nakon čega nismo odgovorili kako treba. Radili smo presing u zonama gdje nismo trebali, izgubili smo se taktički, utakmica je postala teška, duga, jednostavno su nas izbacivali iz centralne linije, izbacili su nas iz naše strategije. Drugi gol je primjer krive pozicije taktičkog pozicioniranja. Jednostavno, kad smo se našli u toj situaciji uhvatila nas je panika i taj gol je pao kao plod toga. Logika je nalagala da se napravi prekršaj, ali nismo uspjeli i zabili su nam gol... Vidio sam po licima mojih igrača da su željeli, ali jednostavno nismo zadržali koncentraciju.

Tko određuje kad se ide u presing?

- Igrači znaju kad trebaju napraviti presing, jer svaku utakmicu pripremimo.

Statistika utakmica je na strani Rijeke, koliko vam je to motiv?

- Statistika je motivacija za nas, igramo protiv prvaka, nismo se ni kući dobro proveli protiv njih, i moguća pobjeda bi nam dala poticaj, ali i obradovala naše navijače za koje se igra.

Almeida?

- On je u jakom intenzitetu treninga i jako pozitivne stvari mogu reći o njemu. On dolazi iz lige koja je 'fizička', ima dobre predispozicije da se uklopi u naš sustav. Ne mogu mu pokazati ono što već zna, on je profil igrača koji treba zamijeniti Futacsa, najboljeg strijelca prošle sezone. Sretan sam kako radi...

Tko umjesto Vlašića?

- Želimo slijediti našu filozofiju igre, ne želimo govoriti o sistemima igre. Sistem igre možemo nacrtati, ali onda nemamo ritam. To je nešto što je pozicija prije nego utakmica počne, ali kad počne, sve se može odviti na različite načine. Od igrača tražimo različite stvari, dubinu prodornost ili posjed. Igramo s te dvije opcije. Kad je bio Nikola, on je profil koji je mogao igrati tu ulogu, sad igra za Everton, želimo mu sve najbolje jer je odličan dečko koji nam je puno pomogao. Ja sam ponosan na njega, ali on više nije igrač Hajduka, može nam pomoći samo navijanjem, a nama je bitno da imamo 11 igrača koji žele pobjedu u svakoj utakmici.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'