Obavijesti

Sport

Komentari 427

CAS je šokirao Srbiju: Albaniji pobjeda, Srbi ostaju bez EP-a

CAS je šokirao Srbiju: Albaniji pobjeda, Srbi ostaju bez EP-a
8

Uefina kazna je djelomično poništena te Sportski arbitražni sud zbog nereda na utakmici Srbije i Albanije oduzeo tri boda i pobjedu koju joj je dodijelila ranije Uefa

VIDEO

Sportski arbitražni sud (CAS) poništio je odluku Uefe u 'slučaju dron' te Albaniji dodijelio pobjedu 3-0 i Srbiji potvrdio oduzimanje tri boda! Iznenađujuća je to odluka CAS-a kojom Srbija definitivno ostaje bez Europskog prvenstva, a Albanija postaje glavni konkurent Portugalu za prvo mjesto u kvalifikacijskoj skupini I za Europsko prvenstvo.

Podsjetimo, sredinom listopada prošle godine u Beogradu su se u kvalifikacijama za EP susrele Srbija i Albanija, a na tribinama, ali i na travnjaku bio je pravi kaos. Bilo je tu svega osim nogometa. Počelo je pirotehnikom, nastavilo se dronom s albanskom zastavom koja je letjela iznad glava nogometaša, a završilo ulaskom navijača na teren te prekidom utakmice.

Uefa je desetak dana nakon utakmice donijela odluku da Srbiji dodijeli pobjedu 3-0, ali joj je automatski oduzela i tri boda. Uz to oba saveza dobila su i novčanu kaznu, a Srbija i zabranu igranja pred svojim navijačima u dvije utakmice. Albanski savez odmah se žalio, a žalba je sada jednim dijelom i prihvaćena na Sportskom arbitražnom sudu.

CAS je ostavio na snazi financijsku kaznu od 100.000 eura, ali za lošu je organizaciju kažnjen nogometni savez Srbije. To znači da se Albanija s ovom pobjedom i nova tri boda izjednačila s Danskom te sada ima 10 bodova i utakmicu manje od prvog Portugala, ali i Danaca. Srbija je tako sada posljednja s -2 boda i izgubila je sve šanse za plasman na Europsko prvenstvo. Do kraja kvalifikacija ostale su još tri utakmice.

Rama: Pravda!; Vučić: Sramota

Odmah nakon objave CAS-a reagirali su i premijeri obje države. Albanski je, naravno, oduševljen.

'Supeeer! Ovo je europska pravda! Tri boda za 'crveno-crne' u Beogradu', napisao je premijer Albanije Edi Rama na Twitteru.

S druge strane potpuno drugačije raspoloženje.

'Europska pravda po tko zna koji put se pretvorila u svjetsku nepravdu. Oni koji su incident izazvali su nagrađeni, a žrtva je kažnjena. Odluka CAS-a je sramota za europsko pravo, pravdu i predstavlja pravu uvredu za sve normalne ljude', odgovorio je premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 427
VIDEO

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'
Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...
TEŠKI DANI

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...

Igrači dva mjeseca nisu dobili u plaću pa su odlučili štrajkati i ne dolaziti na treninge. Takva odluka će biti na snazi dok klub riješi dug prema njima, ali pitanje kako će to napraviti obzirom da je račun u blokadi